joi, 19 februarie 2009

Filibustering

Uite asta se intampla acum in Parlament, cu cele jde mii de amendamente propuse de PNL. Filibustereala. Filibustering. Nu ne bagatzi in seama? Lasa ca folosim procedura in asemenea hal incat sa va urcatzi pe peretzi de plictiseala. Bagam betze in rotzi pana tragetzi concluzia ca ceva-ceva trebuie sa ne datzi si noo.

Deci merge. Deci Hrebe am intzeles ca a negociat cu PNL si ca le'ar da ceva, numai sa se opreasca din filibustereala.

Deci politica. Si sa nu va aud ca alea alea. Ca nenorocitii, ca fac, ca dreg. Cititi din nou articolul de pe Wikipedia. Un instrument politic.

Un singur lucru ma intreb: cum de mama naibii nici un analizd politic nu a recunoscut tactica pana acum? Sa nu se priceapa, sau sa nu vrea sa spuna despre ea? Alo, talkshowishtilor! Wake up...



A, apropos: Vezi ce'nseamna sa ai consultantzi?

:wink:

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ce ne facusi? Ne bagasi la cititi mai mult...
anonim, pent ca nu mai am chef sa ma logez

Turambar spunea...

La munca, nu la intins mana. La facut trafic, nu la plutit pe prima pagina :)

Anonim spunea...

Filibusteringu' se tratează cu demonizare publică.

Însă de ambele părţi ale baricadei IQ-ul este extrem de jos. Chestie de multilateralitate: nu poţi fi şi inteligent şi isteric în acelaşi timp.

Bogdan spunea...

Riscant să faci filibustering pe o lege despre care mulţi dintre electori au reprezentarea că e vorba de o lege esenţială pentru momentul respectiv şi ar trebui votată în aproape orice formă... Ajungi rapid la demonizarea de care zicea Bleen.

Nu sunt convins că e vorba de consultanţi atât de buni...

Turambar spunea...

Haios Sorin Ionita in seara asta pe Realitatea (eu l'am ascultat pe radio):

daca e sa consideram ca bugetul e 100 de lei, suma pe care se cearta parlamentarii pe miile astea de amendamente este de 5 bani. Da, stimati ascultatori, luati o moneda de 10 bani, taiati'o pe din doua si despre banii astia despicam noi aici firul in patru la talk-show-uri.

:)

Anonim spunea...

Ar fi filibustereala numa' daca oamenii aia si-ar da duhul (macar politic) tinand in sedinta Parlamentul ala Mr. Smith Goes to Washington (ala e?). Asa e doar prostie politica cu numar mare de amendamente...