marți, 6 ianuarie 2009

Aaaargh!

Si totushi, anul incepe destul de bine. Petreanu, acel Vlad al timpurilor noastre de dot punct ro, shi'a schimbat tema. S'a umplut de alb. Si de spatziu. Si de chestii. Si ca sa celebreze acest aspect al existentzei sale, ne bucura ochii si urechile si scoartza matasoasa a creierului reptilian cu unul din cele mai bune texte ale sale.

Pe scurt, doamnelor si domnilor: de ce sa nu te duci sa vezi Australia (filmul, nu continentul). Si la fel de pe scurt, domnilor si doamnelor: de ce sa te duci sa'l citeshti pe Petreanu.

Iată veşnicul întârziat, întotdeauna exact în faţa ta. Cât timp Lady Ashley îşi surprinde majordomul conform scriptului, anunţând că pleacă la capătul lumii ca să-şi salveze soţul de vacile alea nenorocite cu patru şi două picioare, întârziatul se dezbracă pe-ndelete de palton, fular, căciulă şi pulover. Le aşează tacticos pe spătar, verifică încă o dată numărul scaunului, se-ntinde, rearanjează hainele, scapă căciula, suduie cu năduf, o ridică şi-o bate de pulpă împotriva prafului, mai scutură de pe buze ultimele picături ale înjurăturii, se roteşte în jurul curului precum câinele la culcare şi, în fine, se aruncă-n fotoliu, lăsându-şi nevasta să se ridice în locul lui, pentru acelaşi joc al aranjării propriiilor trupuri pentru o vizionare confortabilă.

Cine spunea ca nu se mai scrie literatura in Romania? Ba se scrie, se scrie...

Arigato gozaimashita, Petereanu san! :bow:

0 comentarii: