luni, 31 martie 2008

Goldberg Variations

Sometimes I think he's too mechanical. Like, for instance, in the Well Tempered Clavier, where, IMHO, I think none could ever surpass Sviatoslav Richter's genial approach.

But there are other times I feel he's got exactly the right mood. Bach as Bach played it in his great mind. Like in The Partitas (Clavier-Übung I) or in The Goldberg Variations.

Glenn Gould. Revered, abhorred, praised and maimed.

This morning I therefore bring to thy sleepy ears The Goldberg Variations, in Glenn Gould's interpretation, especially for you.

Why? Because I've just listened to them for half a night, while working, in Angela Hewitt's interpretation. (Both of them on piano. I really don't like the harpsichord, although the purists might say that's how Bach intended them to be played.)

Have a good day, a good week and a good life!

:)

Citeste tot...

Terente se dezmembreaza

LOL. De mascima ecsceptzie. Ce summit? Ce alegeri? Ce primavara?

Babardelul lui Terente se duce incetu cu incetu pe apa plangerii, pe valea lacrimilor. I se suptziaza tegumentu shi se erodeaza postamentu. Se duce pula lu Terente, neamule! Dispare unul din simbolurile nemuritoare ale Romaniei. Aoleoooo!

Cititi shi radetzi. Sau plangetzi. Sau betzi o cafea.

Alo! Alo! Domnishoara de'acolo, din fund de la Confectzii! Privitul la poza mai mult de 30 de secunde se considera act erotic shi se taxeaza...


:rofl:

Courtesy of Cotidianul.ca ei au scris articolul asta de mare angajament civic, si lu Groparu, ca numai lui ii poate trece prin cap sa dea sursa de referintza la asha ceva.

Hint: Daca datzi click la Cotidianul, o sa o shi vedetzi :wink: Si o sa plangetzi.

================

Sexul lui Terente a intrat in reparatie capitala
23 Mar 2007 - 20:16
Razvan Mihai Vintilescu, George Lacatus

O legenda a Institutului de Medicina Legala, organul sexual al haiducului Terente, s-a degradat dupa cei 80 de ani petrecuti in formol. Specialistii institutului l-au reconditionat si l-au pus iar la conservat intr-o solutie pe baza de glicerina. Dar pentru a i se asigura nemurirea, e nevoie de tehnologie moderna: implantul cu silicon.

Dupa exact 80 de ani de cind a fost despartit de corp, organul sexual al faimosului haiduc Terente s-a degradat sever din cauza formolului in care a fost conservat, iar pielea ramasa a ajuns atit de subtire, incit este aproape transparenta.

Specialistii de la IML au realizat o solutie noua in care sa conserve penisul, bazata pe glicerina, si au cusut tegumentul cu un fir lat, de rafie, ca sa nu se sfisie. Citeste tot...

NATO la Primarie

LOL. Subscriu in intregime la vituperatiile bine tinute retoric si literar in frau de catre Ion M. Ionita. Pe ei pe ei pe ei pe mama lor... :)

Courtesy of Adevarul, acest ziar cripto-comunist serios. Deocamdata...

=======================

NATO, la primărie!
de Ion M. Ioniţă

Un submarin nuclear pe Herăstrău ar putea aduna cauciucurile uzate.

Ce a făcut NATO în trei zile pentru mizera capitală a României nu s-a mai văzut din vremurile lui Pache Protopopescu încoace. Ca prin farmec, locuitorii Capitalei au descoperit lucruri noi, la care încetaseră de mult să mai viseze. Pe străzi ­şi-au făcut apariţia maşini de spălat şi curăţat.

E drept, noroiul, amestecat cu anti­derapanţii de astă-iarnă, prinsese crustă, dar NATO nu poate fi oprit cu asemenea fleacuri. Milioanele de PET-uri, cutii de bere şi pungile de plastic care se ridicau până la cer la fiecare rafală de vânt au fost identificate probabil cu ajutorul sateliţilor de spionaj şi apoi anihilate la sol. Maşinile care blocau trotuarele şi spaţiile verzi au dispărut cât te-ai şterge la ochi.


Echipe bine organizate, probabil detaşamente Delta Force sau SAS, au biruit haitele invincibile de câini vagabonzi. Operaţiunea a decurs atât de rapid, încât Brigitte Bardot şi alte organizaţii de profil nu au aflat nimic. Ca în toate marile operaţiuni militare, factorul-surpriză s-a dovedit hotărâtor. Genişti camuflaţi în lucrători de la ADP au intrat în zona nimănui – aşa-zisele ronduri de flori – şi au sădit un număr impresionant de plante decorative.

Aici, succesul nu a fost sută la sută. Contraatacurile de noapte ale inamicilor s-au soldat cu pierderi vegetale semnificative: multe plante au fost furate, smulse cu rădăcină cu tot. A la guerre, comme a la guerre! Pe alte fronturi, victoria nu a fost umbrită de niciun incident. Trotuare şampona­te, tomberoane de gunoi golite, semafoare reparate.


Mulţi îşi pun problema care mai este misiunea NATO în ziua de azi. Unii spun că lupta împotriva terorismului, alţii susţin că rostul Alianţei ar fi răspândirea democraţiei acolo unde încă nu a ajuns. O fi. Dar summitul de la Bucureşti demonstrează că NATO are menirea, dacă nu datoria, de a asigura administrarea Bucureştilor. Ar fi cel mai bun primar. Poate singurul. Puţinii copaci care au mai scăpat de la tăiere vor fi păziţi fiecare de câte un soldat al Alianţei.

Chiar fiecare fir de iarbă, s-ar putea spune. Se va face de gardă în faţa bisericilor şi a monumentelor istorice, astfel încât să nu mai fie cotropite de clădirile de birouri. Vom monta borduri indestructibile din blindaj de tanc, elicopterele Alianţei vor asigura transportul public de călători, fluidizând astfel traficul pe marile artere ale Bucureştiului. Un submarin nuclear pe Herăstrău ar putea aduna cauciucurile uzate aruncate în apă, iar plutoanele de infanterişti marini ar fi foarte potrivite pentru a realiza breşe în blocajele de pe DN1.


Dacă nu, măcar aşa, un summit mai mic, măcar o dată la două-trei luni, se poate? Citeste tot...

vineri, 28 martie 2008

Passion

Art. Passion. Elegance.

Togetherness.

Tango.

The rest is silence. And knives. And milonga. And Borges, of course.

Good night! :)

Citeste tot...

Liga campeonilor

Un tzigan intra intr-un bar, se aseaza la masa si comanda: - Ospatar, un rom aici!
Chelnarul: - Te-am vazut, da-te dracu'!

:rofl: Courtesy of Serban O.

:) Citeste tot...

Politics - The Hard Way

One of the most demanding jobs in the world - being the Press Secretary of the Freest of the Nations. And spreading all them Good News all around you. You can send the cards and the flowers to my office.

Enjoy. Courtesy of The Onion and Dan J., who sent me the link.

:rofl:

White House Press Secretary Spins Wife's Tragic Death As A Positive


White House Press Secretary Spins Wife's Tragic Death As A Positive Citeste tot...

joi, 27 martie 2008

Leapsa deranjului blogosferic

Am sarit atatea lepse in ultimul timp incat se frange inima in mine shi se shriveleshte putza in scrot. Dar nu am ce face: am fost ocupat. Si inca sunt. Incerc sa raspund macar la asta.

Ametitul ne intreaba:

Ce te deranjeaza cel mai mult in blogosfera?

Eu am raspuns rapid, acolo la dansul pe blog:

O preiau scurt, aici, la botu calului.

Ma deranjeaza naivitatea. Si incrancenarea. Si partizanatul. Si pierderea de vreme. Cred ca cel mai mult ma deranjeaza pierderea de vreme. Postarile de-an pulea, doar sa postam sa pastram ritmul acela febril de cel putzin un post pe zi, ca altminteri ieshim din obishnuintza de vizita si de RSS-izare.

Si isteria. Ma uit pe alte bloguri, din alte tzari, si lumea e mult mai cu capul pe umeri.

Si da, si eu ma fac vinovat deseori de isterie. Sper ca nu si de naivitate…


Si o dau la cine vrea sa o ia. Leapsha, bineintzeles, nu la ce v-atzi gandit voi shi eu, in naivitatea mea adolescentin-angelica, nu m-am gandit.

Inca... :p Citeste tot...

O țâță pe zi

Dup'atata frig si ceatza
Iar s'arata tzatzele
Bine ca nu ne mai ingheatza
Putza si parbrizele.


Deci a venit primavara. Deci sangele fierbe'n borcane. Ba nu, in vene. Deci hormonii alearga liberi pe supt flori de ciresh naiv. Deci iar se pune de'o sexosfera acuta. Deci "O țâță pe zi" se cade si se cuvine sa redevina zilnica.

Courtesy of Diana, am descoperit pe Norman Lindsday, un pictoragiu australian obsedat de o cauza nobila: tzatza shi buca goala. Shi soldatzii care sa-si dea viatza la Galipoli, dar asta este alta socoteala. Sa ramanem la tzatze shi la buci calde shi goale.

Vorbim de un artist de o expresie plastica avantata, curajoasa si rotunda. Vorbim de un artist care a imbinat in mod fericit perspectiva neo-renascentista cu realismul erotic specific marilor artisti contemporani. Vorbim de o intalnire fortuita intre Lenin, Freud shi Lenny Kravitz. Vedem in acest artist o expresie desavarshita a...

Deci. Pot sa mananc cacat artistico-critic la fel de bine ca shi un critic de arta flamand shi fomist. Dar nu asta vreau aici si acum. Aici si acum vreau sa va arat tzatze.

Let there be tits, then.

:)

Spasiba, Diana. We appreciate your titillating approach. We hope reality is geometrically at least as good as the art you tempted us into.

Pentru felul in care exprimarea plastico-artistica a protuberantzelor galactofore poate duce in pierzanie tinerele fete, cititzi aici.

:) :P





Citeste tot...

O țâță pe zi

Daca Nicolas Sarkozy are voie sa o babardeasca si pe urma sa se mai si casatoreasca cu ea, sa o scoata in public si chiar sa o si duca la regina, atunci am si eu voie, in nemernicia mea ca un caine turbat, sa o folosesc la rubrica mea "O țâță pe zi". In fond si la urma urmei, e un subiect de politica, de actualitate, de relatzii internatzionale si de talk-show, nu?

Enjoy!

Cadea-v-ar ochii de opsedatzi secsuali care va uitatzi la femei goale sub ieftinul pretecst ca discutatzi subiecte politice de actualitate. Huoooo! La oaseee! La tabloid cu voi...


:D


Citeste tot...

Diagrama diferentei

The Lucifer Principle strikes again. Iar ma face sa copiez de maniera cea mai nerusinata de la el. Cu citare, bineintzeles, alaturi de laboriosul procedeu Copy Paste.

Astazi, diferenta dintre cum abordeaza cunoasterea stiinta si cum o face religia. Desen simplu, pe intzelesul tuturor, chiar shi al celor care nu au facut BASIC in copilarie :)

In mijlocul constructiei explicative, implicit gasim doua din ideile centrale ale stiintei: falsificabilitatea si validitatea. Le veti regasi pe-acolo, printre sagetutzele care te trimit inapoi sa faci rost de o idee noo daca aia cu care ai venit de acasa nu se potriveste cu evidenta (cu clima si ambientu, ar spune cantaretu de muzica populara Andries).

Enjoy
Pan' la Judecata de Apoi
Care va cadea intr-o joi
Peste ei, peste noi, peste voi
Cu puroi si noroi
Si cu un cataroi
Mirosind a usturoi.


:)

Citeste tot...

miercuri, 26 martie 2008

Grija la biciclisti!

Geniala reclama. Si atentzie la urshii din trafic...

:) :rofl:


Citeste tot...

R.I.P. Richard Widmark

He just died a couple of days ago. But he didn't die. He just passed away. Great actors don't die. This is a misfortune relegated only to common people. They just happen to lose their fleshy support. The rest, the real illusion of a being, remains on celluloid.

Richard Widmark: felon, cowboy, hero.

Richard Widmark: actor.

Fare well, sweet soul. May we see each other in heaven. Or hell.

:(





Citeste tot...

Jag me, babe

Prima la mana: s-au vazut jaguari in Statele Unite. Aha...

Doua la mana: toti jaguarii vazuti in USA (Arizona, New Mexico) sunt masculi de barbati. Aha...

Trei la mana: Ca sa se babardeasca, jaguarii masculi, mari amatori de calatorii sexuale lungi si importante, ar trebui sa go South, dar nu in Thailanda, ca americanii batrani, singuri si cu burta, ci la amaratzii de mexicani, care detzin o rezerva strategica de jaguaritze penale, in calduri si focoase.

Insa acolo canci: zid de sigurantza, pus pe 10,000 km sa cu cumva amaratzii de mexicani sa go North. Habitatu si comitatu.

Aha...

Concluzia? Politica impiedica reproductzia. Dar asta o shtiam deja, de pe vremea tuturor statelor victoriene care impun reguli de babardeala in patul nostru propriu si personal. Acum, mai nou, si la jaguari.

Aha...

:rofl:

Courtesy of Realitatea.net si lui Sorin :)

==================

Bariera care desparte SUA de Mexic ameninţă habitatul jaguarilor
Miercuri 26 martie 2008, 09:47

Imigraţia ilegală şi construirea zidului de protecţie de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul constituie o ameninţare pentru jaguari şi habitatul acestora, afirmă cercetătorii americani.

Jaguarii nu se vor mai putea deplasa liber din cauza barierei lungi de peste 1.000 de kilometri menită să protejeze America de imigranţii ilegali veniţi din sud.

Jaguarii locuiesc pe o suprafaţă uriaşă, care se întinde din nordul Argentinei până la regiunile de frontieră ale statelor Arizona şi New Mexico. Se credea că au dispărut demult din Statele Unite, până când un exemplar a fost zărit, în 1996, în New Mexico, de un vânător de pume.

Şase luni mai târziu, un alt jaguar a fost fotografiat în Arizona. Aceste întâlniri au determinat autorităţile federale de la Washington să includă jaguarul pe lista animalelor protejate de lege, dar proiectul are puţine şanse să se realizeze.

În ultimii şapte ani, cercetătorii americani au mai fotografiat patru sau cinci jaguari masculi. Deoarece pe teritoriul Statelor Unite nu există nicio femelă, jaguarii sunt nevoiţi să plece spre Mexic pentru a-şi găsi partenere. Asta numai dacă bariera de protecţie le-o va permite.
Citeste tot...

marți, 25 martie 2008

Schimba-le si pe astea, ministrule!

Courtesy of The Lucifer Principle. Din capitolul "Cititorii nostri sunt mai destepti decat predicatorii lor"

Citeste tot...

Random quote

"The church says the earth is flat, but I know that it is round, for I have seen the shadow on the moon, and I have more faith in a shadow than in the church."
Ferdinand MAGELLAN Citeste tot...

Sa stingem lumina!



Earth Hour 2008. Sambata, 29 martie. De la ora 8 seara la 9 seara. Sa stam o ora fara curent electric. Un simbol a constientizarii consumului prea mare. Prea mult. Prea tot.

Earth Hour is an international event that asks households and businesses to turn off their lights and non-essential electrical appliances for one hour on the evening of March 29th at 8PM local time to promote electricity conservation and thus lower carbon emissions.

Inceputa anul trecut in Sidney, Australia. Anul asta se intinde pe tot globul. Hai s-o intindem si in Bucuresti.

Stiam de ea de ceva timp, insa de luata e luata de la Sutu. Da-o mai departe. Stinge lumina! Relax an hour the natural way :)


Citeste tot...

luni, 24 martie 2008

TLF

That would be The Lucifer Principle. Stiu, suna blasfemios, si asta probabil si-a si dorit stapanul blogului. Dincolo insa de acest bazdac de denumire, avem de-a face cu unul din blogurile cele mai bine argumentate din blogosfera romaneasca la adresa tensiunii & conflictului actual dintre stiinta si religie, dintre biologie si icoane, dintre Darwin si Doamne Doamne.

Va recomand cu caldura sa il cititi. Pe langa retorica inevitabil indignata

(cum dracu sa nu te urci pe peretzi cand vezi in ce tara de cacat de rahat traiesti, cand valorile sunt intoarse cu susul in jos, cand tot ce a reusit cu greu modernitatea in alte parti aici e in pericol sa se dezlaneze in doi timpi, trei biserici si patru ani)

deci... Deci. Stai ca acum ma apuca pe mine si iar ma aprind. :(

Deci. Pe langa retorica inevitabil indignata, este si argumentat, cu asupra de exemple si cu mult text de digerat.

Cititi si aduceti-va aminte: nu va trageti din maimutze. Va trageti din pesti, mai purtatorilor de notocord. Cordatelor mici ce suntetzi! Peshtilor! Laptangiilor... Coarde cu os! Reptilienilor...

:) Citeste tot...

vineri, 21 martie 2008

He. He he... :(

Acum intzelegetzi de ce ma uit la rugby, nu?

Sport de driblingeuri jucat de cacanari, finantzat de mitocani, huiduit de marlani shi brichetat de tzugurlani.

He. He he... :( Citeste tot...

joi, 20 martie 2008

Le Chat



Geluck, Le Chat

Una din primele noastre bucurii de campineni venitzi in Bucuresti si datzi cu nasul in Libraria Franceza. Iti mai aduci aminte, Jul? Iti mai aduci aminte, Bogdane?

Dire d'une femme qu'elle est un object c'est bine insultant. Car il y a aussi des objects utiles.

:) Citeste tot...

miercuri, 19 martie 2008

2008 - A Human Oddysey



May he rest in peace. He wrote, he envisioned, he lived, he died.

Remember this? Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Remember this? He thought about communication satellites in 1945.

Remember this? Hal, can you hear me?

Arthur C. Clarke: 1917 - 2008.

:bow: :salute: :goodbye: :( Citeste tot...

luni, 17 martie 2008

Urechi arse

That would be in English ears and arses. Adica urechi arse, nu?

Ramane cum am stabilit: ne vedem pe 15 iunie. Pana atunci, sa vi sa usuce si sa cada, ca mie mi-a cazut deja.

Aaaaaargh!


========

Courtesy of Sorin. Soooorineeee! Vreau pe muuuunteeee....

:(


Citeste tot...

Aaaaaarggggh!

Doamnelor si domnilor,

Read my lips:

Ma fuuuuuuutttt! Aaaaaaaaarghh! Vreau acasaaaaaa....

Doamnelor si domnilor, va multzumesc pentru rabdarea si amabilitatea aratata pe parcursul acestei iesiri necontrolate.

Ne vedem pe 16 iunie.

Aaaaaarghhhhh!!

:rant: :( Citeste tot...

duminică, 16 martie 2008

Great quotes

A grave is a place where the dead are laid to await the coming of the medical student.

Ambrose BIERCE Citeste tot...

Great gooogly mooowgly!

Aaaaaargghh!!! How comes I forgot about it?

Aaaaaaarghhhh!!!

I woke up this morning, tired and stiff,
And said to myself: I'll have something to eat.
Or no. Better yet. I'll listen to Zappa. This will make all ends meet.
And I've got myself some Hot Rats to eat.

And I've listened and listened and shivered and cried:

Damn! Jiissus! I'll listen to this until the day when I'll die!
I'll turn it loud and I'll make it scream
I'll put the house on fire and make my woman dream.

Great goooogly moooowgly! It was a looong time since listening to Hot Rats. And now I've received the bullet in the chest with all its mighty force. Easily one of the Top Ten ever rock / prog albums. And Don Sugarcane Harris plays the fiddle like a demon on The Gumbo Variations. In fact, this Gumbo Variations is so hot, it woke me up much better than a whole jug of a mug of a coffee. Which means something, in the current state of my tired nerves.

Okilie dokilie. Back to music. Just wanted to share this biuty with you. Get it, you heathens! :)

The Gumbo Variations, Part 1
Including a free swinging monkey fer yer eyes



The Gumbo Variations, Part 2
Forget the monkey. Listen to the violin
Citeste tot...

sâmbătă, 15 martie 2008

Focus Packs

Astazi, din capitolul: ce este sociologia? Ce vrea ea? Parintii ei stie? Subcapitolul: Metode de cercetare. Paragraful: Focus Grup. Propozitzia: asha nu.

Focus Grupul este un focus grup. Adica un grup care face focus grup. Stramosii focus grupurilor au fost paleo-fegheurile si camerele de tortura. Din acestea, pe parcursul timpului, s-au dezvoltat fegheurile (wave, Costica! wave, Costine!) si sedintele de CeTe.

Dintre instrumentele de obtinere a informatiei remarcam: cutzitul bine ascutzit, reportofonul, asistenta cu tza... cu placutzele de frana la vedere, masa de intins oase, tendoane si diverse bucatzi de piele, rotisorul, camera video, pix si hartie, biciul cu lame, oglinda unidirectionala, galeata cu jar incins si cu vatrai si, nu in ultimul rand, flipchartul. De fapt, un focus grup fara flip chart parca nici nu e un focus grup, nu? Mai ales alea tzinute prin funduri de tzara, in sali de clasa prost incalzite. Ah, ce meserie am...

Iar acum, exemplificare video de auzit cu ochii Dvs. proprii si personali, un filmuletz care va prezinta unul din primele proto-fegheuri.

Doamnelor si domnilor, subiecti si participanti, luatzi crantzanele sarate, betzi bauturi carbogazoase si uitati-va. Va rugam sa ne spuneti ce parere avetzi despre urmatoarele doua noi produse pe care dorim sa le testam in discutia care urmeaza. Parerea Dvs. conteaza cu adevarat. Nu exista parere buna sau parere proasta, fiecare este la fel de importanta. Va rugam sa participati la discutie cu totii, sa vorbiti pe rand si tare, sa ne putem intzelege. Va asiguram de confidentzialitatea a ceea ce discutam aici. Si nu, nu atingetzi butonul ala ro....

Tzi-am spus, dom'le, sa nu'l atingi! Acum trebuie sa facem rost de altzi participanti. Sa aduca cineva o galeata de apa si un mop, sa curetze mizeria de pe jos...

Courtesy of Sorin. Of of, mai mai :)

Citeste tot...

Cam are dreptate

O analiza despre felul in care agentii de influentza post-sovietici isi fac in continuare cu constiinciozitate si perseverentza treaba in tzarishoara noastra balcanica shi despre motivele acestora. E vorba, bunintzeles, de energie: resurse, transport, depozitare, si de influentza in vecinatatea apropiata.

Bune argumente. Nashpa situatzie.

Courtesy of Ziua. Da, da, securishtii aia mici si slinoshi. Lucrurile sunt complexe si pline de papushi in papushi, nu? :)

=================

Basescu, gazele si rusii
George SCARLAT

Romania este tinta celei de-a treisprezecea invazii rusesti. Spre deosebire de navalirile din secolele trecute, cand "veneau muscalii de-a calare", vorba lui Eminescu, in prezent desantul rusesc ne intra in case prin ecranele televizoarelor. O multime de personaje, de la analisti la demnitari, care se perinda pe la televiziuni, ne indeamna pe diferite tonuri, de la doct la agresiv, sa ne bagam mintile in cap si sa inchinam tara rusilor, pentru ca numai asa o sa ne mearga bine.

Teoria este simpla, ca orice propaganda eficace. Care va sa zica, Romania ar fi adoptat o pozitie agresiva fata de Rusia. Din acest motiv am plati gazele mai scump decat alte tari europene si am pierdut si piata ruseasca pentru exporturile romanesti, iar traseul conductelor cu gaze de la rusi ne ocoleste. Pe deasupra, Traian Basescu ar mai fi suparat Rusia si cu declaratiile lui de tipul "Marea Neagra este un lac rusesc". In concluzie, trebuie "sa nu ne mai cocosim", ci sa castigam bunavointa rusilor. Ca un corolar al acestei teorii, suntem dadaciti ca nu care cumva sa-l mai votam o data pe Basescu, daca nu vrem sa inghetam la iarna. Din cauza lui o sa facem focul cu coceni pentru ca rusii or sa ne scumpeasca gazele sau chiar o sa le taie de tot.

Rusia a tot fost in centrul atentiei in ultima luna, datorita proclamarii independentei Kosovo, alegerilor prezidentiale sau anunturilor despre constructia de noi gazoducte. Cu toate acestea, avalansa de mesaje din presa privind relatia Romania-Rusia miroase a campanie profesionista de relatii publice. Sau de-a dreptul a "masura activa" tipica a KGB (acum ii zice SVR) destinata sa influenteze guvernele si opinia publica.

Apologetii presupusei imbunatatiri a relatiei cu Rusia nu ne spun si ce anume trebuie sa facem pentru a-i imbuna pe rusi. Nici nu pot sa spuna, pentru ca ar fi taxati drept tradatori.
RomAnia nu poate sa renunte la preocuparea sa pentru Republica Moldova. Nu poate sa renunte la politica sa euro-atlantica de la Marea Neagra. Nu poate sa desfiinteze bazele americane din Dobrogea. Nu poate sa renunte la asigurarea independentei sale energetice prin abandonarea proiectului Nabucco, de aducere a gazului in Europa fara implicarea Rusiei. De asemenea, Romania nu poate privatiza Romgaz pentru a face pe plac rusilor.

Acestea sunt adevaratele motive pentru care Rusia are o problema cu noi. Afirmatia ca raceala din relatiile bilaterale se datoreaza unei declaratii a lui Basescu este pur si simplu o elucubratie. Rusia nu da doi bani pe declaratii. Acuzatorii presedintelui poate ca nu stiu ce declaratii dau despre rusi politicienii baltici sau polonezi (care platesc gazul mai ieftin ca noi). Rusii ar cam vrea sa se descotoroseasca din diferite motive de presedintii Alexandr Lukasenko, Igor Smirnov, Vladimir Voronin care, trebuie sa recunoastem, sunt ceva mai rusofili decat presedintele Romaniei. Rusia a interzis timp de doi ani importul de vin moldovenesc, principalul produs de export al Republicii Moldova, desi Voronin nu este Basescu.

Trompetele Rusiei ne cer sa dam satisfactie Rusiei (nu se stie exact in ce privinta), iar ca premiu Romania va fi brazdata de viitoarele gazoducte rusesti. Adica in schimbul unei modice taxe de tranzit sa ingropam proiectul conductei Nabucco, sprijinit de UE si SUA.

Totusi, pentru a fi puternici, trebuie sa avem relatii de substanta cu Rusia, negociate in conformitate cu interesul national al Romaniei. Numai ca "idiotii utili" care se fac avocatii Rusiei in Romania slabesc pozitia tarii noastre la negocieri. Tot asa, pletosii care manifestau impotriva razboiului din Vietnam au slabit pozitia lui Henry Kissinger la negocierile cu comunistii vietnamez de la Paris. In Romania, mitingistii francofili cu monoclu si joben au slabit pozitia lui Bratianu la negocierile secrete cu Antanta in 1916. Citeste tot...

joi, 13 martie 2008

Brit Angst



Julie Christie. Beautiful dark mood and naked anger. And plenty of other Brit moody fashionable attitudes from them bloody swell swing years of the 60's.

Courtesy of Terence Donovan, who photographed the empty shell of life.

Dig him, you bloody sinners.

A, almost forgot: they've also got tits down there. Beautiful shallow British tits. Grab them while they're cold.






Citeste tot...

miercuri, 12 martie 2008

Cine n'are

Cine n'are, n'are.

De macsima ecsceptzie creatoare si artistica shi tzoparlanesco-ironica.

Spasiba, Tudore, for making us laugh :)



Citeste tot...

Spirala tacerii ateiste

Din punctul meu de vedere, exista si o parte buna in toata tarasenia asta cu religia in scoli. Pe de o parte, lumea vede ca exista si puncte diferite de vedere. Pe de alta parte, incepe sa se creeze un momentum, o inertie de exprimare si sa fie infranta spirala tacerii, cum ar spune omu de shtiinta gomos. Lumea incepe sa-si exprime parerea si sa nu se mai simta rusinata ca nu crede in Dumnezeu.

Ce vreau sa spun prin asta? Un subiect public sensibil (religia; existenta lui Dumnezeu) cu o majoritate puternic pozitiva la adresa lui. In aceasta situatie minoritatea, scepticii, ateii, indiferentii, cei care in forul lor cred ca e o prostie si o pierdere de vreme, in cel mai bun caz, sau o stricaciune a mintii, in cel mai rau caz, tind sa nu-si exprime in public opinia critica, stiind ca risca oprobiul.

Asta se numeste spirala tacerii: simti ca majoritatea e de alta parere decat tine si atunci ai o jena in a-ti exprima opinia, de frica sa nu fi marginalizat sau agresat (simbolic, verbal ori fizic). E un concept dezvoltat de sociologii germani in anii 60-70 in sociologia politica, insa are putere de explicare in tot ce tine de opinia publica si de comunicare.

Ei bine, simt ca forumurile ziarelor incetul cu incetul ajuta la spalarea rusinii si a jenii ateiste. Lumea vad ca devine din ce in ce mai vocala, mai articulata in a-si exprima critica la adresa religiei cu accente talibane din Romania momentului de fata. It's sort of a coming out. Se intampla asta (citez din Wikipedia):

Overcoming the silence

The theory explains a vocal minority by stating that people who are highly educated, or who have greater affluence, and the few other cavalier individuals who do not fear isolation, are likely to speak out regardless of public opinion (Miller 2005: 279). It further states that this minority is a necessary factor of change while the compliant majority is a necessary factor of stability, with both being a product of evolution.


Scriu asta sub impresia lecturarii forumului de la acest articol de pe Hotnews. Nu atat articolul in sine e interesant, cat discutiile din subsolul sau. Se schimba lucrurile, se schimba. Cum spunea Bob Dylan: The times, they are a'changing... :) Citeste tot...

marți, 11 martie 2008

Prin padurile luxuriante

Am fost, bineintzeles. Am vizitat, cum sa nu. Am vazut. Am mers. Am bifat obiective turistice. Am facut pe turistii. Am facut si poze.

Insa nu aste e important. Ce ne-a ramas in cap: expresia "Prin padurile luxuriante". A citit-o Flo in ghid, referitor la Sintra. Da, pentru ca a doua zi ne-am dus la Sintra, la recomandarea lui Dragos, care ne-a aranjat treaba cu beletele (txs, Dragose. Mare om, mare caracter). Si dimineata, cand ne pregateam de plecare, ii zic Florentinei: "Sa-mi iau ceva de citit in tren? Sa nu ma plictisesc...". "Nu, ca trenul face doar douazeci de minute si ne uitam pe geam, ca trece prin paduri luxuriante. Am citit eu in ghid."

Trenul a facut cincizeci de minute, si la dus si la intors, si, intr-adevar, a trecut prin paduri luxuriante. De blocuri. Pe cale de vreo patruzeci de kilometri, intre Lisboa si Sintra, numa' si numa' blocuri. A sprawl de suburbie de blocuri inalte, cvasi-comuniste. Ne'am cacat pe noi de ras. I'a uite ce padure luxurianta!

Pe urma rasul a continuat cand ne-am hotarat sa mergem pe jos pana sus, in varful dealului, la castelul Pena si la cel al maurilor. Ca sa intelegeti: Sintra e un soi de Baile Herculane, de Sinaia. Statiunea regala, unde venea familia regala a regelui Portugaliei care era de familie regala si de os domnesc si care rege fiind conducea ca un rege tzara

... Uau! Faulkner si Marquez sunt mici contabili plictisitori pe langa fraza asta a mea de mai sus...

Si aici venea familia regala (am zis regala? my bad. promit sa ma abtzin). Ei, si Sintra asta e pe un deal de coasta, la marginea unei limbi de dealuri inalte, Sierra de Sintra, pe o peninsula, de unde cuprinzi cu privirea cat vrei la vest, spre ocean, si la sud, spre estuarul Tijo-ului, spre Lisboa. Si aici au facut oamenii cetati din cele mai vechi timpuri, inca dinainte de inventarea Internetului, si s-au babardit maurii cu crestinii si celtii cu ibericii si romanii cu totzi la gramada chiar cu sute si mii de ani in urma. Si pe urma, in sec noo, maurii au facut fortareata. Si pe urma a venit Alfonso Henriques, un soi de Basarab de'al lor, dar care s-a si tinut de treaba si a ramas in cartile de istorie, si i-a babardit pe mauri. Si a luat castelul. Si pe urma, la scurt timp, a facut regatul Portugaliei. Si pe urma, la scurt timp dupa aceea, la vreo noo sute de ani, a venit un alt rege si, pentru ca se plictisea si pentru ca regatul de fapt il conducea nevasta-sa, regina, a facut un castel isteric si eclectic si colorat si surprinzator de fain, in alt varf de deal. Si a renovat si castelul maurilor, in stil romantic fals.

Iar rezultatul este o minunatie. Dar nu despre asta este vorba in propozitie. Ci despre "Paduri luxuriante". Ei bine, ne-a mancat in inexprimabil sa urcam pana la cele doo castele, sus in varf de munte. Si cand zic varf de munte, believe me ca stiu ce spun. Tristii mei prieteni pe care i-am tarat pe munte pot confirma cu tristete acest fapt reprobabil si trist din viata mea de manipulatoriu.

Si acum am manipulat-o pe Flo. Am mers pe drumul cel lung, de masina, pe asfalt, ad literam prin paduri luxuriante, de eucalipt si de platan si de alte celea pe care nu le-am recunoscut (sunt foarte mandru ca, la prima vedere din viata mea, am recunoscut eucaliptul fara ajutor. Jules Verne sa traiasca...). Si am urcat, si tot urcam, si castelul ioc si nema, si paduri luxuriante in stanga si in dreapta, si Flo din ce in ce mai inchietata, si ne uitam la niste borne kilometrice care se tarau o data cu noi la deal in sus. 9.7. 9.6. 9.5. 9.4.

Ooops. Am fu... Pardon: am penetrat un Equus in orificiul genital. Mai avem noo kilometri de mers. Prin padurile luxuriante. Si da'i nervi la gura lu Florica, de era sa fiu victima pe altarul conjugalitatii violente. Stai ma femeie ca poate merge drumul asta si in alta parte si e mai putin. Uite harta, stai sa vedem (asa era: si harta, si Turambar aveau dreptate: drumul se bifurca la un moment dat la dreapta, spre o manastire, si cred ca pana acolo erau noo kilometri. Dar noi, la acel moment al experientei noastre prin padurile luxuriante, nu aveam de unde sa stim cu siguranta asta, ci doar sa o banuim si speram.

Si mergea Florica a mea, si mergea si injura, exact cum mergea si injura anul trecut pe Braul de Mijloc, in Piatra Craiului, unde am aplicat cu brio aceeasi strategie victorioasa a atragerii dusmanului in capcana prin intermediul metodei pasilor marunti. Mai e un pic. Mai avem putin. Uite am ajuns, dar de fapt mai avem un alt reper de atins. Si tot asa. Merge struna. Am facut aproape tot Braul de Mijloc cu Flo in felul asta. One step at the time. Focus pe dificultatea de aici si de acum. Ce o fi mai incolo, om vedea. Eu stiu, dar nu spun, sa nu speriem turistii.

Pe scurt, ca mi-e somn: am mers ca nebunii toata ziua, am urcat si coborat un munte, am vizitat doo castele, am facut kilometri zdraveni si basici la picioare si Flo a concluzionat exasperata: Pana si in Portugalia, tot pe Braul de Mijloc m-ai adus, nenorocitule, pe muntii tai sa ma doara picioarele.

Si a fost frumos. Prin padurile luxuriante. Si a fost ziua a doua a calatoriei noastre in Portugalia, la Sintra.

Prin padurile luxuriante.

:) Citeste tot...

Cringe

Helplesness. My heart cringes every time I see her. And I cannot do a thing. A bloody thing.

This morning, just arrived for Lisboa, I've helped her to the school. You know, the regular stuff: take the backpack, then the elevator, walk across the boulevard and several small streets until her neighbourhood school.

This morning, like other mornings, we met the twins. Her two twin colleagues, twin sisters. Same age. One head taller than her.

The difference is striking. It's like being from other age group.

I know she suffers. We suffer too. She's the smallest in her class. She was the smallest also in both her kindergarten groups. The kids make fun of her. And I know this will interfere with her future. The boys she'll see, the relationships with her colleagues, the professional life. Frustrations, resentments, haughty attitudes. Vertical superiority transposed into social superiority.

As Homer Simpson used to say: Damn you! Damn you all... :( Citeste tot...

vineri, 7 martie 2008

Gata!

Gata! Acum chiar am plecat. Martzi sau miercuri back.

:wave: Citeste tot...

Maimuţa lui Dumnezeu

Te pup, coane! Esti bun. O sa te fulgere Doamne Doamne si o sa te prajeasca scrum pentru blasfemie. Pana atunci insa, sa ne traiesti si sa mai scrii, comunist mic si rusofil si retoric si priceput la cuvinte.

Courtesy of Gandul.

Cum spunea Parintele Ierofim in prelegerile sale la adresa desertaciunii umane (pag. 3, pe la mijloc): Slava Domnului ca sunt ateu!

:)

===========

Maimuţa lui Dumnezeu
de Cristian Tudor POPESCU
07 MARTIE 2008

-Dumnezeu e mare. El veghează asupra noastră, dreptcredincioşi şi păcătoşi, pentru ca să nu tulburăm orânduiala lumii. Porunca Domnului spune: să nu furi. Să nu iei bunul altuia. Dacă vă duceţi în curtea vecinului şi vă suiţi în pom să furaţi mere, ce-o să vi se întâmple? Hai, ia gândiţi-vă. Nimeni? Ia spune tu, Bălănescule.

– Nu ştiu, domprofesor, nu e nici o curte, io stau la blocuri…

– Părinte profesor, Bălănescule, eu sunt părintele profesor, nu domnu’ profesor. Domni profesori sunt la matematică, la română, la geografie, la chimie. Ei vă mobilează creierul. Eu vă aduc cuvântul Domnului în sufletul vostru. Sunteţi ca şi copiii mei, sunteţi copiii lui Dumnezeu. Părinte profesor, Bălănescule.

– Părinte profesor… io nu m-am urcat niciodată într-un pom. Sunt nişte plopi la stradă, da nu poţi să te urci în ei şi n-au mere, părinte domprofesor. Mere sunt la supermarket.

– Bine, dar totuşi punem cazul, să zicem că te-ai urca. Se rupe scara cu tine Bălănescule, că nu-ţi ajută Dumnezeu să furi, îşi ia mâna de pe tine.

– Domprofesor, mie mi-a dărâmat scara Gabonu când mă uitam în vestiar la fete. O fi fost mâna lu Dumnezeu?

– A fost, Piguloiule, a fost, ochiul fură şi Dumnezeu îşi face lucrarea şi cu mâna omului.

– Păi, eu n-am ştiut şi i-am dat un cap în gură lu Gabonu. O să mi-o tragă Dumnezeu, domprofesor?

– Părinte profesor, Piguloiule, de câte ori să vă spun? Căile Domnului sunt adesea nepătrunse celor omeneşti. Auziţi, de pildă, că pe un elev l-a călcat maşina…

– Părinte domprofesor, ştiu eu, ştiu eu, mi-a zis frati-miu, a arătat şi la televizor, un domprofesor de la liceu Lipati a zis c-a fost obraznic şi l-a strâns de gât la şcoală pe un copil cu mâna lu Dumnezeu…

– Nu mai vorbi neîntrebat, Piguloiule. Deci, auziţi că l-a călcat maşina pe un coleg de-al vostru. Toată lumea zice că a avut ghinion, că aşa i-a fost soarta. Dar soarta omului este în mâna Domnului, copii. Dacă poliţia care face măsurători şi întreabă martori ar cerceta şi ce-a făcut colegul cu o zi înainte, ar afla că nu s-a închinat creştineşte când a trecut pe lângă biserică, adică exact acolo unde l-a călcat maşina. Ia ziceţi, trebuie să fi auzit de un caz ca ăsta. Da, Băloi, spune.

– Eu am văzut pe haşbeo, părinte domprofesor, era într-un film cu mafioţi, Manicuţu nu i-a dat respect lu şefu mafioţilor, care avea un Craisler alb, şi şefu a dat cu Craisleru peste el, l-a făcut varză.

– Dumnezeu e iubire de oameni, Băloi. El nu ne loveşte. Când nu ştim să-L cinstim cum se cuvine, îşi ia doar de deasupra noastră mâna ocrotitoare şi atunci Diavolul poate să-şi facă mendrele. Ai înţeles, Băloi?

– Da, părinte domprofesor, am înţeles, am văzut şi pe un perete, în Ghencea, Dumnezeu egal love, adică atunci când ne loveşte, Dumnezeu ne iubeşte pe englezeşte.

– Da. Altcineva. Cine-şi mai aminteşte un exemplu?

– Domprofesor…

– Părinte profesor, Feruţă!

– Părinte profesor, la noi pe scară stă Pirciu, e mai înalt ca dumneavoastră şi are pantaloni de piele, negri şi e tuns la chelie. El când vine beat seara fumează şi se pişă pe uşa bisericii de lângă blocu De, îl vedem noi. Şi pe el nu l-a călcat niciodată maşina.

– V-am spus, Feruţule, căile Domnului nu sunt de-a dreptul. Omul acela e un mare păcătos, un păgân şi va fi vai şi amar de el când Dumnezeu îl va lăsa din braţele Sale. Ucigă-l crucea îl va lovi şi pe el, şi pe familia lui.

– Da părinte profesor, de ce e Pirciu aşa, dacă toţi suntem făcuţi de Dumnezeu după chipul şi asemănarea Lui, cum ne-aţi spus dumneavoastră?

– Dumnezeu a făcut primul om, pe Adam. Din coasta lui a făcut prima femeie, pe Eva. El le-a dăruit Raiul, cel fără de păcat. Dar ei au păcătuit şi au fost alungaţi în lumea aceasta a patimilor şi a răului. Ei sunt părinţii noştri ai tuturor şi noi plătim pentru păcatul lor.

– Tata mi-a spus că aşa era la comunişti.

– Comuniştii, copii, sunt Antichristul. Ei spun că omul se trage din maimuţă, tăgăduiau lucrarea lui Dumnezeu din noi. Cum să se tragă omul din maimuţă? Azi de ce nu s-ar mai face maimuţele oameni? Pentru că nu s-au făcut niciodată. Cum să ajungă o maimuţă să ridice o biserică?

– Părinte domprofesor, da nu putea Dumnezeu să facă întâi maimuţa? Şi pe urmă se făcea ea singură om.

– Dumnezeu a făcut omul, fiule, după chipul şi asemănarea Lui. Maimuţa i-a fost dată omului ca o maimuţăreală a lui, să-i amintească mereu ce-ar fi fost şi ce-ar ajunge fără Dumnezeu.

– Tata zice că unii oameni sunt făcuţi de Dumnezeu şi că alţii se trag din maimuţe. De dumneavoastră zice că v-aţi tras ieri din maimuţă.

– Taică-tu o să ardă în flăcările iadului, Feruţă Constantin, aşa să-i spui din partea mea. Ora viitoare vorbim despre iad. Citeste tot...

BRB

It's official. N'am terminat raportul, dar o sa'l termin. Pana maine, pentru ca e musai. E musai pentru ca plec. Plec pentru ca ma duc. Ma duc pentru ca ne ducem. Ne ducem pentru ca e ziua lui Flo. Azi. 6 martie. Am muncit pe de'a ruptelea sa pot pleca.

Ne ducem pentru ca avion. Avion pentru ca Lisboa. Lisboa pentru ca soledad.

Ne vedem therefore marti. Marti seara spre miercuri spre joi, in functie de cum de prins voi fi. Pana atunci, lasatzi dracu Internetu si punetzi si voi mana pe o carte adevarata.

O pica. Contra. Cioc cioc in masa. E de apel. Pas. Pas. Pas.

NENOROCITULE! Cum poti sa spui pas cand eu ti-am dat contra de apel? Si de aici incepe balamucul si masa in cap. Vedetzi: de'aia e bine sa punetzi si voi mana pe'o carte, sa nu facetzi gresheli de'astea elementare :) Citeste tot...

joi, 6 martie 2008

They've axed Cipriani

That's how things are done in civilised countries. You've done wrong, you pay.

This hot young Wasp fullback Danny Cipriani, who's on the verge of becoming a fully fledged member of the British Rugby team, stepped yesterday into a club around midnight, then accordingly stepped outside the team that will encounter Scotland this weekend in the Six Nations Cup. The coach gave him the boot and called a replacement, although this sorry fella Balshaw played miserably in both previous 6N games, with both Wales as well as with France.

That's why they've almost conquered this bloody world, these bloody arrogant Brits: discipline. Discipline and punishment. Where's my whip?

PS: Damn. I won't see this weekend games. I'll be in Lisboa. What a pity... :) :p Citeste tot...

They love me

They love me. They come in droves from all over the world, from Singapore to Dublin, from Alaska to Auckland, from Mizil to New York, to read my most recent angry and pertinent wisdom. They queue their bits and mouses and pings and htmls to the entry of my blog, patiently waiting for another droplet of rethorica...

Neah. In fact, they just love my tits. I mean the tits I post, not my ti...

Damn. I screwed it again. I wanted to have a glorious post, and I finished by speaking about my tits. Life is a bitch and then we get fat.

:)


Citeste tot...

Corespondentza de lucru

Sefu (that would be me):

Imi bag p*la in ea de viata daca mai imi trimiteti inca o data, o singura data rapoarte cu greseli elementare de scris (litere mancate, inversate), va f*t muma in c*r si aveti 10% taiat la salariu, ca nu e normal sa fac eu pe secretara sa fac corecturi.

F*tuva muman c*r de neseriosi.

Cu stimǎ,
Al Dvs.


============

Angajatu (that would be her)

Stimate Dl. Director Executiv,

Va trimit in atasament raportul ultimului proiect realizat. Sper ca este in regula.

Dincolo de acest raport, inteleg nemultumirea dvs. in ceea ce priveste greselile aparute in rapoartele proiectelor realizate pana in prezent si mi le asum. Prin urmare, daca dvs. considerati necesara o sanctiune cu 10% din salariu nu am ce sa obiectez.

Totusi, tin sa va atrag atentia ca limbajul dvs. folosit in mailul anterior este un limbaj pe care eu personal il consider jignitor si nepotrivit pentru o persoana care doreste sa lase impresia unui profesionist care lucreaza intr-un institut de cercetare.

Atata timp cat cereti respect de la angajatii dvs. consider ca si dvs. trebuie sa le aratati un minim de respect si nu sa ii jigniti pe ei si familia lor.

Cu respect,

========

Sefu (that would be me again):

Stimata doamna,

Remarc in discursul Dvs. subit indignat o discrepanta de registru lingvistic ce se invecineaza cu ipocrizia. Pe de o parte, pe cale orala dati dovada frecvent in exprimarea Dvs de o coloratura expresiva baroca, informala si uneori in usoara contradictie cu umorile victoriene - ceea ce, sa nu ma intzelegeti gresit, va sta bine. Pe de alta parte, brusc si dintr-o data solicitati relatii principiale, bazate pe echitate, respect reciproc si alte sintagme lemnoase culese din Codul Familiei comunist.

Tin sa va precizez pe aceasta cale ca maniera de adresare, dupa cum stiti, este mai putin relevanta, mai ales in relatia noastra. Conteaza calitatea lucrului realizat, in cazul de fata cantitatea de greseli gramaticale pe hectar de pagina electronica.

In rest, ramane cum am stabilit. Mai gresiti rapoarte, o sugeti. Cu eleganta administrativa. Si Dvs, si colegul Dvs de cercel S. (transmiteti-i pe aceasta cale concluziile corespondentei noastre de servici). Daca iese bine, atunci toata stima si respectul. Imi retrag propunerea de felatie si dau o bere. Doua. Un whiskey.

Hai, pa. Am treaba: trebuie sa corectez greseli gramaticale.

Asigurandu-va de cea mai inalta consideratie umana, profesionala si culturala,
Si in acelasi timp reiterand propunerea mea ferma de corelatie dintre calitatea actului profesional si cantitatea de lichid seminal directionata energic spre Dept. Dvs.


Cu stimǎ,
Al Dvs.


=========

Nu-i asha ca viata e faina si plina de provocari de tip challenge? :) Citeste tot...

miercuri, 5 martie 2008

Gorgeous words

Today: authenticity. It goes hand in hand with hypocrisy.

Authentic
from Gk. authentikos "original, genuine, principal," from authentes "one acting on one's own authority," from autos "self" + hentes "doer, being."

Hypocrite
From Gk. hypokrisis "acting on the stage, pretense," from hypokrinesthai "play a part, pretend," also "answer," from hypo- "under" + middle voice of krinein "to sift, decide" (see crisis). The sense evolution is from "separate gradually" to "answer" to "answer a fellow actor on stage" to "play a part." Thus hypocrite (c.1225) is ult. Gk. hypokrites "actor on the stage, pretender."

That would be "Be yourself". "Drop down that bloody mask". It's hard, I know. You bloody hypocrites. You, my friends. You, my brothers and clients and torturers and victims. Citeste tot...

O țâță pe zi

Ah, zilele vremurilor alb-negru si ale sutienelor maxi.

:)

Citeste tot...

1 Iunie

E cvasi-oficial: 1 iunie. Mai avem trei luni. Cum spunea poetu Sadoveanu: Trei Doamne si toti trei. Dragasani Bacau Calarasi Constanta Drobeta Bucuresti Medgidia Iasi Pitesti. Mioveni Petrila Deva. Giurgiu Craiova Galati. Cluj. Poate si Suceava. Poate si Buzau. Poate si Tulcea. Ca sa nu mai vorbim de cei care n-au venit inca.

Suna ca un pomelnic. La Vii. La Mortzi.

La oaseeeeeeee!

:) Citeste tot...

Ironie

De ce exista Dumnezeu?

Există Dumnezeu? Dacă da, de ce? Dovezi clare pentru concluzii bune.
everystudent.ro

Asta este prima reclama care apare in AdSense-ul meu. Auzi tu, bre? De ce exista Dumnezeu. Blogu lui Turambar face reclama la existenta lui Dumnezeu.

Imi face in ciuda. Imi trimite un mesaj. Imi spune ca o sa ma bata Doamne Doamne cu ciocanu si cu fulgeru. Imi transmite sa citesc Protocoalele Sionului, si Pendulul lui Foucault, si restul de bibliografie paranoica obligatorie despre treimea ascunsa, despre masoni, despre vechile religii si despre nemuritorii reptilieni.

Nu ca viatza e faina si complexa si plina de neprevazut?

Iar talibanul care citeste acum murmura in barba, incruntat: Viata ca viatza, da' stai sa vezi dupa viatza ce interesant o sa fie, cu toate cazanele si caznele si furcile infipte prin partzile moi. Pentru eternitate, gogule, pentru eternitate.

lol
Citeste tot...

Trage Doamne scara

Incepe sa fie din ce in ce mai distractiv. Mai ales daca cititi si comentariile din forum, de dupa articol, ale trairistilor fascistoido-crestini platiti la kilul de spume la gura. Doamne ala care nu existi, in ce tzara de cretini agresivi, dobitoci si prosti traim! Doamne. Vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oastea ta de nebuni si de bicisnici.

Courtesy of Gandul. Doamne! Doamne. Vino bre sa vezi ce fac oamenii tai prin mahalaua romaneasca. Haide, bre, lasa galaxia la o parte si da o fuga cu o mana de fulgere si de trasnete, ca s-au inmultzit sobolanii si profetii falsi. Vino bre sa ne pedepsesti in mare mila ta si in mare furia ta. Si adu si randunelele alea, sa se uite si sa se bucure.

lol. rofl.

=======

Când Dumnezeu îţi trage scara...
de Lelia MUNTEANU | 05 MARTIE 2008

Carevasăzică, un băieţel rău se suie pe o scară să strice cuibul unor rândunele. Poate că mai făcuse asta, poate că mai dăduse şi cu praştia după guguştiuci. Şi-a luat toate măsurile de siguranţă să nu-l vadă nimeni şi totuşi l-a văzut cineva. L-a văzut Dumnezeu şi i-a tras scara de sub picioare. După care a tăiat cablul de la telefon să nu poată suna nimeni la salvare. Cine e Dumnezeu? întreabă băieţelul, după ce-şi revine. Dumnezeu e un moşneag, cu barba albă, e cel care te pedepseşte pe loc atunci când faci o faptă rea, că-i iute la mânie, îi răspunde profesorul de religie. Şi unde-l găsesc – întreabă copilul – pe Dumnezeu ăsta, să mă răzbun, să-i pun o piedică pe stradă, să-i fur bastonul?

Carevasăzică, o fetiţă obraznică trece prin dreptul bisericii şi uită să se închine. Dumnezeu face ce n-a reuşit nici Videanu: mută semaforul inteligent pe roşu; pe fetiţă o calcă maşina. Cine-i Dumnezeu? întreabă fetiţa, înainte de a-şi da obştescul sfârşit. Dumnezeu e un moşneag cu barba albă, mai rău decât şoferul de jeep, nu lasă nimic de la el, răspunde profesorul de religie. Cum să-l fac să mă ierte? întreabă fetiţa, care era deja pe lumea cealaltă.

Dacă aşa se predă religia în şcolile din România, profesorii trebuie alungaţi cu biciul, ca tâlharii din templu. Manualele lor trebuie arse în piaţa publică, lângă grătarele cu mici şi bere gratis.

Pentru profesorii de religie, care cred că asta-i o disciplină pe care o poate preda orice dizeuză de cârciumă de gară aripată de viziuni misticoide, Dumnezeu e un client care plăteşte şi comandă muzica, dar pe care, dacă nu poţi negocia, îl poţi face măcar la portofel şi-apoi să ieşi să ţi-o tragi cu el, pour boire, pentru mântuirea sufletului.

Şcoala înseamnă libertate, e discuţie şi demonstraţie, religia e o disciplină între celelalte. Poţi explica cine e Dumnezeul creştinilor, cine-i Allah, cine-i Iehova, ce înseamnă binele şi răul, fără să faci catehizare cu Cartea-n cap, fără să încerci un prozelitism de raket de cartier: dacă nu crezi în Dumnezeu, vei arde în flăcările iadului. Ce sunt flăcările iadului, pentru cine n-a cercetat nici măcar flacăra de la aragaz?

Da, o faptă rea trebuie pedepsită, dar copiii trebuie să afle că trăim într-o ţară cu legi, că dacă furi te poate paşte o palmă părintească, amenda penală, şcoala de corecţie sau puşcăria, depinde ce furi, dar nu mânia oarbă a unui dumnezeu care le-a tras profesorilor de religie scara de sub organul gândirii. Copiii trebuie învăţaţi, cu răbdare, să înţeleagă, să aleagă. E ca la geometrie: „Suma pătratelor catetelor e egală cu pătratul ipotenuzei” nu pentru că ţi se pogoară din cer ca o dogmă, ci pentru că se poate demonstra. Şcolile publice nu livrează credinţă, asta e menirea şcolilor confesionale, menirea cultelor. Şcolile publice livrează informaţie şi demonstraţie, livrează alternative.

Să fii profesor e o vocaţie pe care n-o are orice dus cu sorcova. Dar una e ca elevul să plece de la ora de chimie cu formula apei greşit învăţată, alta e să plece de la religie tremurând de frica lui Dumnezeu.

Tulburat de binevoitori fanatici care-şi zic educatori în cele sfinte, sufletul acestor copii va găsi calea spre Dumnezeu, dacă va dori s-o găsească. Sufletul predicatorilor de religie, al autorilor de evanghelii după Hărdău şi Adomniţei, al dascălilor care au pornit „jihadul” împotriva copiilor va rămâne răsturnat, de la o leafă la alta, într-un cuib de pitpalac. Citeste tot...

Good news

Dup'atata frig si ploaie Iar se-arata soarele.

Dup'atata carcoteala, o statistica de bine. E oficial. Si cand spun oficial, nu e vorba de oficialul semi-masluit romanesc, ci de oficialul scortos european. Avem stampila. Am trecut clasa. PIB-ul anul trecut a crescut cu 6.6%.

Drept pentru care Mam'Mare, Mamitza si cu Tantzi Mitza o sa'l duca pe scoler la comedii. In Insulele Baleare, cu mult soare si offshore-uri prin buzunare. Aditza, scoala bre ca ai treaba sa te intorci la guvernare!

:)

Courtesy of Ziua. Aici. Citeste tot...

marți, 4 martie 2008

O floare pe zi: MASEAUA CIUTEI

Sau maseaua ciutii. Depinde pe care ulitza a Telegii te-ai nascut si cu cine ai facut limba romana.

Din ciclul "Vine vine primavara, infloreste toata tzara, floricele pe campii, pe Internet le gasim copii".

In seara asta am avut o experienta ciudata. Ma rog, nu stiu daca ciudata e cuvantul cel mai potrivit. Insa o experienta care vorbeste despre schimbarile de fire prin care trecem aici, acum, in Romania noastra, in viatza noastra. Scufundarea atomica in viitor.

La masa, una din putzinele mese pe care am ocazia sa le am cu adevarat in familie (am un program tampit de viata si de munca, mai ales acum, inainte de alegeri), stateam de vorba cu Marta, fata noastra cea mare, de 7 ani, care este in clasa I. Ce ati facut azi la scoala? Stiti voi, intrebarea aia plictisitoare si tampita, pe care copiii o urasc pentru its shalowness. Pai Cunostinte despre mediu. Si ce ati facut? Roadele toamnei. Mai o gluma, mai un ras, incetul cu incetul am facut-o sa vorbeasca. Si pe urma, din vorba in vorba, am ajuns sa vorbim despre plantele care apar primavara. Salata, ridichi - dintre legume. Dintre flori? Pai intai infloreste alunul, cu matzishorii lui plini de polen, cam in acelasi timp cornul, cu florile galbene in chiorchini discreti. Iar dintre florile mici, de pe pamant, ghiocelul - of course, viorelele, brandusele si maseaua ciutei. Ce e aia, tata, maseaua ciutei? Pai cum sa-ti spuna tata? Hai mai bine sa-ti arat pe Internet.

In halul asta de rupere de natura am ajuns. Sa arat copiilor mei maseaua ciutei pe Internet. Bineinteles ca am gasit-o. Marta nu stia nici ce e aia ciuta. I-am aratat si ciuta, si cerbul, si cerbul lopatar, si elanul, si taigaua, si capriorul, si caprioara, si capra neagra. Itzi mai aduci aminte, tata, cand a venit capra aia neagra atat de aproape de noi? Eram la Omu, la prima ei iesire pe munte, anul trecut, si am avut noroc: dimineata cand am iesit din cabana, la crucea dinspre muchia Bucsoiului era o capra neagra. Pastea. Am luat-o pe Marta usor in spinare, ne-am apropiat pash - pash si am ajuns la maxim cinci metri de ea, fara sa o speriem. Bineinteles ca ne-a vazut, insa probabil era invatzata cu turistii. Si-a vazut de pascut, in timp ce noi o priveam in tacere. Intr-o muchie, in dreapta, altele doua.

A fost frumos.

Drept pentru care va arat maseaua ciutei in aceasta seara. Erythronium dens canis. Creste pe la noi prin padure, pe coastele Telegii. Si pe la voi, prin padurile voastre. Doar ca nu stiti. Sau nu mai stiti. Sau nu va mai pasa.

:(

Prima poza: Cea din dreapta, ca o trompeta







Citeste tot...

Asa sa ne ajute Zodia Berbecului

Subscriu din totzi porii mei de purtator de coarne primavaratec.

Hoooo, nu sariti! Nu vorbesc de aghiutza, de dracu, ci de zodia Berbecului.

In care sunt nascut si la care, in cele ce urmeaza, ma voi ruga cu toata fervoarea pe care o poate avea un ateu sceptic si degraba varsatoriu de prezumptii de validitate, falsificabilitate, repetabilitate, inter-subiectivitate si de alte chestii nashpa si nasoale pe care ne-a invatzat ereticu Popper ca ar trebui sa ne bazam mintea si telectu.

A, era sa uit: si prea cuviosu Occam. Ala care se juca cu briciu pentru sacrificiu la domni si la doamne prin vremuri si toamne (scuzati-mi deliciu dar era sa uit: "cariciu" "orificiu" "supliciu". Alta rima n-am gasit...)

Cu alte cuvinte, sa ne distram copios. :) Din capitolu "Ironia / Salveaza Romania / Si produce veselia", Brigazile Artist-Ezoterice Sacre, faza pe cartier. Astazi: cum propui o solutzie care sa puna in adevarata lumina disputa altminteri al naibii de serioasa privind introducerea obligativitatii religiei in scoli si scoaterea teoriei evolutziei din manualele de biologie, ca invatza copiii la prostii si nu-si mai face lumea cruce cand trece pe langa biserica.

Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans :(


Courtesy of Hotnews:


"Nu vrem liceu fara panaceu!"


Am primit pe adresa de email a redactiei un comunicat al unei organizatii "nerecunoscuta deocamdata de nici o institutie din Romania", intitulata GRID, care aduce argumente in sprijinul introducerii Alchimiei si Astrologiei in programa scolara. Organizatia propune si doua slogane: "Nu vrem liceu fara panaceu!" si "Nu avem scop fara horoscop!"


"In contextul dezbaterilor publice pe marginea proiectului Legii Invatamantului preuniversitar si a Pactului National pentru Educatie initiat de Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, Comunitatea GRID, infiintata in iunie 2006, neinregistrata oficial si nerecunoscuta deocamdata de nici o institutie din Romania, dar dornica sa aduca o contributie benefica la dezvoltarea societatii romanesti, propune autoritatilor competente in domeniul educatiei sa ia in considerare includerea Astrologiei si Alchimiei in programa invatamantului primar, gimnazial si liceal ca discipline cu statut similar Religiei, mentinuta in trunchiul comun al programei ca disciplina obligatorie dar optionala (sau invers).

In sprijinul acestei propuneri aducem urmatoarele argumente:
1.Astrologia si alchimia au avut intotdeauna un rol important in procesul de formare a competentelor si atitudinilor moral-sociale. Asa cum Geografia ofera cunoasterea configuratiei spatiale a Pamantului, esentiala pentru cunoasterea patriei si planetei, iar Istoria ofera cunoasterea succesiunii temporale a generatiilor umane, Astrologia ofera cunostinte deosebit de utile pentru intelegerea, interpretarea si organizarea informatiilor referitoare la personalitatea umana, activitatile umane, precum si alte probleme de interes terestru, la fel de esentiale pentru cunoasterea patriei si planetei, in timp ce Alchimia ofera o cunoastere proto-stiintifica a naturii, avand trei obiective principale: transmutatia elementelor chimice (care a condus in timp la metoda fisiunii nucleare), crearea unui panaceu (cu consecinte fundamentale in dezvoltarea domeniului farmaceutic) si obtinerea intelepciunii supreme (cu efecte incontestabile asupra evolutiei filosofiei), cunoastere ce nu poate fi decat in beneficiul patriei si planetei. Prin urmare, studiul Astrologiei si al Alchimiei nu poate lipsi din programele scolii romanesti intrucat corespunde nevoii comunitatii romanesti locale si nationale de a-si pastra bogatia si identitatea spirituala si de a transmite valori permanente tinerei generatii.

2.Contributia Astrologiei si Alchimiei la formarea si dezvoltarea tezaurului cultural national si universal nu poate fi contestata sau considerata un "fals istoric", atata vreme cat carturari de seama precum Pitagora, Platon, Aristotel, Paracelsus, Nicolaus Copernic, Galileo Galilei, Tycho Brahe, Johannes Kepler, Isaac Newton, Robert Boyle, Carl Jung sau chiar oameni ai Bisericii precum Papa Silvestru al II-lea, Sfantul Toma d'Aquino sau Roger Bacon s-au aplecat inca din cele mai vechi timpuri asupra studiului acestor discipline, punand astfel bazele stiintei moderne. Reintroducerea Astrologiei si Alchimiei in sistemul de invatamant public la nivel primar, gimnazial si liceal reprezinta, deci, un act de reparatie morala si nu o "noutate" sau o decizie pripita, redandu-se astfel unui popor eminamente metafizic dreptul de a fi el insusi prin modul de a-si educa tineretul potrivit identitatii si culturii sale firesti si constante.

3. Valorile oferite de studiul Astrologiei si al Alchimiei sunt extrem de necesare, mai ales in aceasta perioada de secularizare a societatii romanesti, intrucat ele reprezinta pentru tineri un reper spiritual esential si un liant existential intre toate cunostintele teoretice dobandite prin studiul celorlalte discipline (astronomie, anatomie, filosofie, religie, in cazul Astrologiei sau fizica, chimie, biologie si, de ce nu, economie, in cazul Alchimiei). Valorile cultivate si virtutile incurajate in cadrul orelor de Astrologie si Alchimie sunt necesare sanatatii spirituale a persoanei si a comunitatii. Asadar, predarea Astrologiei si Alchimiei in scoala are valente educationale deosebite, prin rolul lor formativ in viata tinerilor reducand efectele negative ale crizei contemporane de identitate si de orientare, propunand modele viabile de cercetare stiintifica si dezvoltare intelectuala si oferind tinerilor repere in viata de familie si in societate.

4. Cercetarile sociologice si psiho-pedagogice recente demonstreaza rolul pozitiv al educatiei astrologice si alchimice in procesul de formare a personalitatii tinerilor si, mai ales, necesitatea studierii acestor discipline inclusiv la nivelul liceului, pentru formarea unor competente si atitudini moral-sociale. Numeroase studii sociologice au aratat ca elevii din scolile romanesti isi consulta in fiecare zi horoscopul, o prezenta constanta in paginile ziarelor si in rubricile permanente ale emisiunilor matinale difuzate de toate televiziunile din Romania, inclusiv pe canalele televiziunii publice. De asemenea, principala preocupare a tinerilor din Romania este sa faca bani prin orice mijloace, inclusiv din piatra seaca. Aceste considerente impun studiul Astrologiei si Alchimiei la toate nivelele invatamantului preuniversitar ca singura solutie viabila pentru asigurarea bunastarii fizice, psihice, materiale si spirituale a tinerilor din tara noastra.

5. Considerand ca libertatea nu echivaleaza cu indiferenta fata de chestiunile spirituale, metafizice si ezoterice, ci reprezinta capacitatea omului de a alege valori spirituale care imbogatesc viata persoanei si a comunitatii umane, respingem orice forma de presiune prin care elevii sunt obligati sa urmeze orele de Astrologie si Alchimie, sa participe la intrunirile Societatii Romane de Astrologie si Ezoterism sau la manifestarile Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut, deoarece educatia astrologica si alchimica trebuie asumata in mod liber, respectandu-se dorintele parintilor si copiilor. In acest sens, ne declaram in totalitate de acord cu deciziile comunitatilor locale, cu Decizia Nr.72 a Curtii Constitutionale din 18 iulie 1995 cu privire la dreptul parintilor sau tutorilor de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine, precum si articolul 26. (3) din Declaratia Universala a Drepturilor Omului care prevede ca ?parintii au dreptul de prioritate in alegerea modului de educatie acordata copiilor lor.?
Aceste argumente se regasesc intrutotul (si intr-o formulare asemanatoare) in mesajul Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, rostit in deschiderea campaniei "Nu vrem liceu fara Dumnezeu! Predarea Religiei in sistemul de invatamant public - un act de dreptate si o necesitate permanenta", disponibil la http://www.patriarhia.ro/Site/Stiri/2008/030.html
Inspirati de ravna duhovniceasca a Patriarhiei, membrii Comunitatii GRID lanseaza doua campanii identice in favoarea predarii Astrologiei si Alchimiei in sistemul de invatamant public: "Nu vrem liceu fara panaceu!" si "Nu avem scop fara horoscop!", aducand un argument in plus celor expuse in mesajul Patriarhului:

6.Spre deosebire de disciplina Religie, predarea Astrologiei si Alchimiei in sistemul de invatamant public nu necesita cheltuieli financiare suplimentare intrucat profesorii de astronomie si chimie au deja suficiente competente stiintifice si pedagogice pentru a acoperi cu succes programa acestor viitoare (speram noi) discipline de studiu. Pe aceste considerente, identice cu cele exprimate si de Preafericitul Daniel, Astrologia si Alchimia pot fi introduse in programa chiar din acest an scolar si pot reprezenta probe la examenul de bacalaureat si chiar la cel de admitere in invatamantul superior, dupa cum militeaza inca din anul 2003 Societatea Romana de Astrologie si Ezoterism (http://www.srae.ro/prezentare.htm).

In speranta ca ne veti sprijini in demersurile noastre de a amenda Legea Invatamantului preuniversitar si Pactul National pentru Educatie in sensul includerii acestor doua noi discipline in programa scolara la toate nivelele invatamantului preuniversitar, va asiguram de inalta noastra pretuire." Citeste tot...

luni, 3 martie 2008

Efter Brylluppet

We've just seen this one: Efter Brylluppet. After The Wedding.

It's about death. And hope. And responsibility. And Scandinavian minimalism. And composure. And unfinished gestures. And outbursts of the heart. And authenticity.

But it is mainly about death. Death. The final frontier.

We've just cried like babies. We watched the movie, we had our share of tears towards the end, then we hugged each other in the middle of the night and cried some more, fearing those times when we'll find ourselves on the verge of dying.

We're afraid of dying. Of course. Damn! Of course we're afraid of dying. What a stupid way of stating the obvious.

Brilliant acting by Rolf Lassgård. We started watching this movie mainly for Mads Mikkelsen, but we've gradually found out that the true star of this movie, besides the script, is Lassgård.

Watch it and be afraid. Of death.

Citeste tot...

duminică, 2 martie 2008

O țâță pe zi

Tzatza naturii. Iarba shi hurii. Deliciul padurii.

Tzatzele mele preferate din seara aceasta: lacramioarele. Oblia, acestea sunt lacramioare. Ce-ai postat tu sunt ghiocei. Baroci, botoshi, obezi, mic burgheji.

:)



Pentru cine chiar vrea tzatze in seara asta, go here. A pus Oceania niste tzatze geniale, de vis, de premiul Oscar pentru pacea dintre picioare. Sa-tzi tremure lacramioara'n mana cand te uitzi la ele, nu altceva... :) Citeste tot...

Pozar de exceptie

Sutu are dreptate: tipul asta aici, Mircea Restea, chiar e bun.

Dig him.





Citeste tot...