marți, 5 august 2008

Pe telefon

La altzii se poate. Doar la noi trebuie sa caraie lumea. Ca asha suntem noi: neam de creshtini ortodocsi latini de rit ciufut. I'auzi:

For each state, the map uses the average of all public telephone polls (Internet polls are not included in the average) taken within 30 days of the most recent poll available in each state.


Atzi citit? Ce scrie acolo? All public telephone polls... Da, dar uitasem: americanii e nishte porci capitalishti care sug sangele poporului si ei nu au sociologi de esceptzie cum ar fi Vadim Tudor, care le shtie el pe toate ca un om mare shi ne ecsplica ca nu se poate sondaje pe telefon. Ca nu e tzara coapta. Shi mai sunt shi altzii ca el.

Mda... :(

Courtesy of LA Times

4 comentarii:

Anonim spunea...

La telefon ca la telefon, dar si cu ce frecventa...

Turambar spunea...

Yup. Alta liga :(

Claudiu Tufis spunea...

Turambare, nu e chiar asa simplu nici la ei.

Au probleme cu baza de esantionare (numere ascunse, mai multe numere pe gospodarie, etc.).

Au probleme cu telefonia fixa si cu cea mobila (in fine, unele au inceput sa dispara acum vreo 3-4 ani cand li se permite abonatilor sa-si pastreze numarul chiar daca isi schimba operatorul mobil).

La telefonia mobila au probleme legate de faptul ca unii subiecti platesc pe telefon primit (parca auzeam ca si in Europa ar vrea sa introduca sistemul asta), ceea ce inseamna ca subiectul plateste ca sa iti raspunda la intrebari.

Etc. Etc. Insa nu se lasa baietii - gasesc solutii pentru tot :)

Crezi ca ar merge si la noi? Daca ne uitam la nr. de abonati de la mobili ar trebui sa mearga. Nu stiu insa cum va merge cu d'alde Orange si Vodafone cand ii vei intreba de listele cu abonati (frumoasa baza de date :) ).

Turambar spunea...

Asta cu baza de date una la mana. Insa ce ma ingrijoreaza pe mine cel mai mult si motivul pentru care sunt precaut in a folosi (si) telefoane mobile in esantioanele pe teme social-politice (in alea de marketing nu e dracul atat de negru) e faptul ca biaseaza pe status social mult mai mult decat telefoanele fixe.

Cum ar veni, distributia telefoniei fixe este mai democratic :) raspandita decat cea a telefoniei mobile. Telefonia mobila lasa pe dinafara niste buzunare de oameni mult mai bine conturati socio-demo (saraci, batrani, rural) care in economia de consum nu conteaza atat de mult, de aia pot fi ignoratzi in sondajele de marketing, insa in cea de vot conteaza al dracului de mult.

Deci si la noi, cum era evident, sunt astfel de dificultati metodologice, dar si la noi se gasesc solutzii pentru tot. Pentru ca nici aici nu se lasa baietzii... :)

Ce mai faci? Cum itzi mai merge? Cand bem o bere? Facem un eshantion de sticle si le luam aleatoriu din frigider... :)