vineri, 11 iulie 2008

Post coitum triste suntem

Recitesc acum, la o luna dupa evenimente, cu nostalgie si cu haz, valtoarea din jurul postului asta cu rezultatele sondajelor pre-electorale. Toata patima pentru niste nume de doi bani, pentru inversiuni intre necunoscuti. Of of, mai Doamne care nu egzishti... Rau mai face oamenii la betzie shi la votare.

Hai sa traim! Inchin acest pahar de coniac VSOP (da; am trecut pe coniac meanwhile) intru cinstea isteriei trecute, a tineretilor pierdute si a nervilor facutzi pe moment. Furtuna intr-un pahar de substantza gelatinoasa de provenientza nazala.

A, era sa uit: sondajele noastre au fost bune. CCSB rulz, as always. Cifrele au prefigurat cum trebuie candidatii. Au scos in evidenta tendintele corecte. Doar detractorii au mancat cacat mai mult decat trebuia. C'asha'i in fisha postului, nu?

Traiasca logica probabilistica si probitatea profesionala neatinsa de afilierile de actionariat.

Cum ar zice omu de shtiintza Mircea Badea, cu bisturiu insangerat in mana si cu microfonu dupe ureche: sugea-mi-atzi... :)

40 comentarii:

Anonim spunea...

Ati inceput sa aveti si rezultate pe ultimele sondaje, cu care spunei acum ceva zile ca sunteti in teren ?

Turambar spunea...

Nope. Not yet.

Unknown spunea...

sefu', mie-mi place tare mult postarea asta a ta. toate cele bune! :)

Turambar spunea...

Cum zice un bun prieten de'al meu, care imparte cu mine calota craniana: cui ii place, ii dau un coniac. Cui nu'i place, un cap in gura shi'o floare dupe ceafa. C'asha'i in sociologie, pe forumuri.

:) :rofl: :wink:

Anonim spunea...

am revenit, te-am citit (normal!) ... da' zi şi tu, să mai am curaj să comentez când se lasă c'un cap în gură? :(

Turambar spunea...

Dar te rog! Dar te rog... Nu te sfii! Be my guest. Placerea e numai shi numai de partea mea. Pe care parte vrei sa-ti dau: in osul zigomatic stang, sau in ala drept? Sau vrei sa fiu moderat de centru si sa dau in dintzi?

lol. rofl. Sociologii astia, ce marlani sunt ei dom'le, si ce agresivi. Intr'o cultura a tolerantzei si a minimalismului de bun simt scandinav, se mai trezeste cate unul cu mustatza si ras in cap sa ne faca neamul latin de ras.

Si ce spui ca vroiai sa zici? Ceva de bine sau imi pun casca de protectie, sa nu-mi fac vanataie in mijlocu fruntzii?

:) :rofl: :p :p :p

PS: Nu, pe bune. Glumeam. Nu pot face asa ceva. Poti spune ce vrei pe acest blog. Inclusiv lucruri nashpa. Bineintzeles ca o faci pe riscul tau.

Si nu, nu dau capete in gura. Doar la ficat. Nu lasa urme si e mai usor de realizat mishcarea.

:lol: again. :rofl: again.

:D

Anonim spunea...

eşti trist... parcă şi eu sunt... dacă tu crezi că-ţi face bine, te las să-ţi închipui că mă loveşti... ei, şi? so what? who cares? why me?

Turambar spunea...

Neah. Esti intr-o greshala de decodificare semantica. Nu era tristete, sau agresivitate (sau oare?). Era ironie. Mishtocareala. Facatura. Joaca. Vorbareala.

Nu dau capete in gura si sunt o persoana care accepta punctul celuilalt de vedere (except if they come here sa faca propaganda desantzata in timpul campaniei electorale la cine stie ce guvid de candidat, of course). Iar cand postez asa, chestii de'astea mordante, incerc de fapt sa fiu ironic. Sa fac pe nebunul tongue-in-cheek. Cum zicea Geertz: the wink of a wink.

Doar ca nu se prinde toata lumea.

:) :p :wink:

Anonim spunea...

Nu m-am prins. Deşi nu sunt "toată lumea", ci doar eu...
"One generation passeth away, and another generation cometh; but the earth abideth forever."

Anonim spunea...

"In order to produce A Effects the actor has to discard whatever means he has learned of persuading the audience to identify itself with the characters which he plays. Aiming not to put his audience into a trance, he must not go into a trance himself. His muscles must remain loose, for a turn of the head, e.g., with tautened neck muscles, will "magically" lead the spectators' eyes and even their heads to turn with it, and this can only detract from any speculation or reaction which the gestures may bring about. His way of speaking has to be free from ecclesiastical singsong and from all those cadences which lull the spectator so that the sense gets lost."
:P

Anonim spunea...

mda, A Short Organum for the Theatre

Turambar spunea...

Carele va sa zica ma faci actor. Adica fatzarnic. Adica ipocrit.

Mda. Cred ca ai dreptate. In nemernicia mea, ca un caine turbat, am muscat mana care mi-a daruit autenticitate, am scuipat-o si am ales calea multiplelor glasuri.

Aaaaaaargh! Let me out! Let me out...

:p

Anonim spunea...

iar ne-ai confundat, oh dear! Eu cu Hemingway, ea cu Brecht ("Kleines Organon für das Theater"), aşa că ţi-am dat un clue, UI dear... histrionic, un pic turbat ...altminteri n-aş mai veni... aficionada ... ce să caut EU la pension? :)

Anonim spunea...

Tztztztztz
Dap. Un raspuns in trepte:
1. Da, cel/cea dinainte are dreptate. Clara confuzie identitara. Simplu, in nici un caz nu as accepta sa ma auto-definesc (ahhh! “Sef-defining”, as a term in scientific approaches to this subject matter, was...blah blah...) drept “Bitch”. Never ever cheri/e. Tine de chestia aia cu self-esteemul: Nu-l ai tu fata de tine, cum sa il mai ceri si la altii?! Care era distinctia aia “didactica”? “Heteroatribuirea” vs “autoatribuirea”?? Tztztztztzt.... Hi hi hi ... Stim, stim, stim...unii au facut cariera cu “sint o doamna, ce pula mea./deci imi aleg din dulap o fusta neagra si scurta..."...hi hi hi.. ...
2. Brecht nu a fost pus la intamplare, din pacate. “Decodificarea” e simpla, clara (hai sa fim “baroci” si sa ii zicem “cauzala”). Schematic a fost asa: Hemingway: Fiesta-nope, nu place ca tip de scriitura aici (e ca Braque vs Picasso-primul da la nivel de culoare, ultimul, nope). Dar ce place la nivel de roman (nu de nuvele, alea e altceva)? Hmmmm...ceva angajat social, ceva care incearca sa schimbe lucrurile...de tipul....experienta lui din razboi. Sure...”Pentru cine bat ....”. Hm...prea simplu...not for me... Cine a mai scris despre razboi? Ahh ...da! Brecht. Simplu, angajat. btw: Cred ca nu numai Caragiale ci si Brecht nu mai e pus in scena la noi...(bine, bine, e de stanga...je m’en doute, think la “Cercul de creta”). Asa ca era too elementary sa pun ceva din “Arthuro Ui...”, “Omul bun din...” blah blah...Ce sa punem? Pai punem ceva legat de identitate, self-defining or projected identity...aia care are multiple decodificari-“in” or “out”...Simplu, constructie sociala, roluri asumate sau cum e schema aia cu “scena”? Sincer, prefer “Agnes”...hi hi hi.
Vedem ceea ce vrem noi sa vedem...Cine a zis asta? Convoluted, futile but very useful in social analysis....Tztzttztz ...
Proprietarul de blog stie ca la nivel ideatic nu las lucrurile neclarificate…sa nu se supere si altii/ele...
Tot o sa ploua si azi....:P:P:P:P
Hai, spor si traffic ridicat...

Anonim spunea...

Be it your way ... yes, I'm a bitch ...which makes all the difference, indeed... şi nu sunt niciodată într-atât de explicită

Turambar spunea...

Dumnezeule! Mezelule! Gigelule! M-au napadit anonimele intorlocate shi pricepute la vorba si la cultura inalta si la teatru si la Brecht si la alte chestii de-astea care nu sunt nici cu mijlocash la deschidere, nici cu grafice in Excel. And suddenly I feel overwhelmed. And not with joy, but with panic. Parca ma scotea pe vremuri la tabla, la geografie, si nu stiam raurile din judetul Mures (ei, ash! Niciodata n-am fost prins cu mata'n sac la scoala. Am fost un tocilar de geniu. De'abia acum, in ultimii ani m-am mai normalizat si eu: burta, chelie, betzii, rugby, pumni in fatza, chestii...)

Deci. Deci? Unde ramasesem?

Aha. Overwhelmed. Panic. Sa fuuuugim! Ne manancaaaa!

Deci.

Stai asa, sa-mi sterg mustatza de sana si sa incerc sa concoctez un raspuns cat de cat priceput. Cuvintele mele purtate de vant. Si strashic sunau alamurile pe dansii. Si...

Si ce pana lulii mele, ca habar n-am ce sa spun. N-am citit Brecht in viatza mea, Hemingway am ramas la batranul cu rechinul si cu moartea si m-a plictisit in teribilismul meu adolescentin si de atunci stiu Hemingway doar dupe ureche (stiu, stiu. Era macho si misogin si rau si avea un stil limpede, sobru, asa cum mi-ar placea mie sa scriu. Stiu, stiu: ar trebui sa citesc. Damn it!).

Deci.

Deci, in nemernicia mea, ca un caine turbat, infrigurat si ignorant (si cu mustata plina de sana, ca nici la gura n-am apucat bine sa ma sterg, in marea graba a mea de a raspunde distinselor doamne), ma declar infrant. M-au dovedit femeile. E mai pricepute decat mine. Anonime si date dracului.

Parinte, recunosc: am pacatuit. Nu stiu ce sa spun.

(Unde e sana aia, macar sa termin de mancat, daca altceva nu sunt in stare sa fac?)

Crouch. Touch. Pause. Engage.

Si niste kaiser. Face bine la colesterol, dupe 10 noaptea.

:)

Anonim spunea...

Almost wrestling for you ... hehehe: enjoy!

p.s. I love playing games

Anonim spunea...

Ah! era să uit: "A Effects" vine de la alienation effects (Verfremdungseffekt). Aşa-i că-ţi place?

Turambar spunea...

Verfremdungseffekt.

Mmmmm. De macsima ecsceptzie fonetica, semantica si ebraica. Mmmm. Ma simt ca nenea ala cocalarul arogant din A Fish Called Wanda care se mirosea la suptbratz si care vorbea in italieneshte, din cartea de bucate si din Nietzsche (damn it! Niciodata n-am stiut unde se pune z si s si shc si pana mea de arogant) si o facea pe tanti aia misto, Jamie Lee Curtis, sa se ecstazieze secsual si sa vrea. Sa vrea. Sa vrea.

Hmmmm. Itzi place italiana? E pericoloso sporgersi. Penne con zucco a l'arrabiata.

Mmmmmm. Stai sa ma miros la suptbratz.

:D

Anonim spunea...

Nu mă provoca:
שִׁיר הַשִּׁירִים
ד דּוֹדִי, שָׁלַח יָדוֹ מִן-הַחֹר, וּמֵעַי, הָמוּ עָלָיו.
ה קַמְתִּי אֲנִי, לִפְתֹּחַ לְדוֹדִי; וְיָדַי נָטְפוּ-מוֹר, וְאֶצְבְּעֹתַי מוֹר עֹבֵר, עַל, כַּפּוֹת הַמַּנְעוּל.
ו פָּתַחְתִּי אֲנִי לְדוֹדִי, וְדוֹדִי חָמַק עָבָר; נַפְשִׁי, יָצְאָה בְדַבְּרוֹ--בִּקַּשְׁתִּיהוּ וְלֹא מְצָאתִיהוּ, קְרָאתִיו וְלֹא עָנָנִי.
ז מְצָאֻנִי הַשֹּׁמְרִים הַסֹּבְבִים בָּעִיר, הִכּוּנִי פְצָעוּנִי; נָשְׂאוּ אֶת-רְדִידִי מֵעָלַי, שֹׁמְרֵי הַחֹמוֹת.
ח הִשְׁבַּעְתִּי אֶתְכֶם, בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָם: אִם-תִּמְצְאוּ, אֶת-דּוֹדִי--מַה-תַּגִּידוּ לוֹ, שֶׁחוֹלַת אַהֲבָה אָנִי.
ט מַה-דּוֹדֵךְ מִדּוֹד, הַיָּפָה בַּנָּשִׁים: מַה-דּוֹדֵךְ מִדּוֹד, שֶׁכָּכָה הִשְׁבַּעְתָּנוּ.
י דּוֹדִי צַח וְאָדוֹם, דָּגוּל מֵרְבָבָה.
יא רֹאשׁוֹ, כֶּתֶם פָּז; קְוֻצּוֹתָיו, תַּלְתַּלִּים, שְׁחֹרוֹת, כָּעוֹרֵב.
יב עֵינָיו, כְּיוֹנִים עַל-אֲפִיקֵי מָיִם; רֹחֲצוֹת, בֶּחָלָב--יֹשְׁבוֹת, עַל-מִלֵּאת.
יג לְחָיָו כַּעֲרוּגַת הַבֹּשֶׂם, מִגְדְּלוֹת מֶרְקָחִים; שִׂפְתוֹתָיו, שׁוֹשַׁנִּים--נֹטְפוֹת, מוֹר עֹבֵר.
יד יָדָיו גְּלִילֵי זָהָב, מְמֻלָּאִים בַּתַּרְשִׁישׁ; מֵעָיו עֶשֶׁת שֵׁן, מְעֻלֶּפֶת סַפִּירִים.
טו שׁוֹקָיו עַמּוּדֵי שֵׁשׁ, מְיֻסָּדִים עַל-אַדְנֵי-פָז; מַרְאֵהוּ, כַּלְּבָנוֹן--בָּחוּר, כָּאֲרָזִים.
טז חִכּוֹ, מַמְתַקִּים, וְכֻלּוֹ, מַחֲמַדִּים; זֶה דוֹדִי וְזֶה רֵעִי, בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָם.

Turambar spunea...

Pariu pe-o banda desenata Corto Maltese contra editzia de maine a ziarului Libertatea ca undeva in sherpishorii aia circumcishi, tu ma injuri.

Shi-tzi place, rautate mica. Itzi place, ca noi nu intzelegem.

:p

Anonim spunea...

Nope. Era din "Cântarea Cântărilor".

Anonim spunea...

Adică:
4. Iubitul mâna pe fereastră a întins şi inima mi-a tresărit.
5. Iute să-i deschid m-am ridicat, din mână mir mi-a picurat, mir din degete mi-a curs pe închizătoarea uşii.
6. Celui drag eu i-am deschis, dar iubitul meu plecase; sufletu-mi încremenise, când cel drag mie-mi vorbise; iată eu l-am căutat, dar de-aflat nu l-am aflat; pe nume l-am tot strigat, dar răspuns nu mi s-a dat.
7. Întâlnitu-m-au străjerii, cei ce târgul străjuiesc, m-au izbit şi m-au rănit şi vălul mi l-au luat, cei ce zidul îl păzesc.
8. Fete din Ierusalim, vă jur: De-ntâlniţi pe dragul meu, ce să-i spuneţi oare lui? Că-s bolnavă de iubire.
9. Ce are iubitul tău mai mult ca alţii, o tu, cea mai frumoasă-ntre femei? Cu cât iubitul tău e mai ales ca alţi iubiţi, ca să ne rogi aşa cu jurământ?
10. Iubitul meu e alb şi rumen, şi între zeci de mii este întâiul.
11. Capul lui, aur curat; părul lui, păr ondulat, negru-nchis, pană de corb.
12. Ochii lui sunt porumbei, ce în lapte trupu-şi scaldă, la izvor stând mulţumiţi.
13. Trandafir mirositor sunt obrajii lui, strat de ierburi aromate. Iar buzele lui, la fel cu crinii roşii, în mir mirositor sunt scăldate.
14. Braţele-i sunt drugi de aur cu topaze împodobite; pieptul lui e scut de fildeş cu safire ferecat.
15. Stâlpi de marmură sunt picioarele lui, pe temei de aur aşezate. Înfăţişarea lui e ca Libanul şi e măreţ ca cedrul.
16. Gura lui e negrăit de dulce şi totul este în el fermecător; iată cum este al meu iubit, fiice din Ierusalim, iată cum este al meu mire!

Turambar spunea...

Aha! Stiam eu ca m'ai injurat. Din tecstul ala cu caprioare si cerbi si crini si alte bestii vegetalo-animale. Ca nici secs nu potzi sa faci fara sa-tzi apara caprioara in cadrul ushii, cu un cedru de Liban in dintzi si cu o porumbitza care sa-tzi sboare pe deasupra capului si sa se gainatzeze tandru in efortul tau de acuplare.

LATER EDIT: Taci, ca au si vulpi in scenariu. Itzi dai seama cum este sa se uite toata gradina zoologica la tine cand te babardeshti tandru? Moartea pasiunii...

:)

Va jur, fete din Ierusalim, pe cerboaice, pe gazelele din camp, nu treziti pe draga mea; pana nu-i va fi ei voia!
Auzi glasul celui drag! Iata-l vine, saltand peste coline, trecand din munte-n munte.
Ca o gazela e iubitul meu sau e ca un pui de cerb; iata-l la noi pe prispa, iata-l priveste pe fereastra, printre gratii iata-l se uita.
[...]
Porumbita mea, ce-n crapaturi de stanca, la loc prapastios te-ascunzi, arata-ti fata ta! Lasa-ma sa-ti aud glasul! Ca glasul tau e dulce si fata ta placuta.
Prindeti vulpile, prindeti puii lor, ele ne strica viile, ca via noastra e acum in floare.
Iubitul meu este al meu si eu sunt a lui. El printre crini isi paste mieii.
Pana nu se racoreste ziua, pana nu se-ntinde umbra serii, vino, dragul meu, saltand ca o caprioara, ca un pui de cerb, peste muntii ce ne despart.

Anonim spunea...

Dă-i ateistului cu Biblia în cap... LOL

Turambar spunea...

LOL. Itzi dai seama ca in acelashi timp faceam acelasi lucru: sa cautam Cantarea Cantarilor, sa punem cerbi si cedri si porumbitze, sa vada lumea ce priceputzi estem noi in referintze literare?

LOL again. Lasatzi caprioarele sa vina la mine...

Anonim spunea...

Aici te-am luat: am învăţat-o, cu scriere cu tot. N-ai avut ce face (semn cu limba scoasă)

Turambar spunea...

Yup. Daca m-am nascut la Telega, n-am avut cum sa invatz scriitura poporului ales.

Ce tzaran sunt. Shi ce frumos mi-s.

De vis. Remis. Demis. Comis. Aprins. Surprins. Si stins.

:p

Anonim spunea...

Nu fac parte din poporul ales. Sunt mai aproape de Telega :), so to say

Turambar spunea...

Si spui ca esti din apropiere? De unde, prahoveanco? Din Scortzeni? Din Tufeni? Din Mislea? Din Urleta?

Auoleu: sa nu-mi spui ca eshti din Mizil, ca ma intristez shi beau. Shi bautura dauneaza grav sanatatzii, mai ales la ficat. Sa intzeleg ca vrei sa ma loveshti la ficat, de-aia eshti tu din Mizil, nu?

:)

Anonim spunea...

waw! Mizil, de ce nu Caracal... mai ai? să-mi ridic sprânceana a "contempt". Mai la sud, mai la sud, că tot sudishti ne chemăm

Turambar spunea...

Aha. Gata. Am intzeles. Plovdiv. Frumos orash. Maretze ruine.

(Pe bune: chiar e un orash frumos. Si stiu: nu eshti din Plovdiv. Esti din Giurgiu. Sau din Plevna. Sau din Ternipe. Sau din Istanbul. Sau din Heraklyon. Sau din Cairo. Sau din Pretoria. Gata! Stiu. Esti din pretoria. Esti o negresa zanatica si shturlubatica. Ce cauti, bre focoaso bre, in Romania noastra? Inapoi la tine, in Plovdiv)

:)

Anonim spunea...

Ruine nu-s şi la Târgovişte?

Turambar spunea...

Nu. Le-au daramat pe toate, cand l-au impuscat pe Impuscatu.

BTW: Stiai ca in tineretzea mea de tocilar zalud m-a prins revolutzia la Targoviste? Chiar acolo, la matusi-mea. Cred ca ne-am si intersectat, pe strada. Imi aduc aminte si acum cum huruiau tancurile noaptea, cand treceau pe ocolitoare, plecand spre Bucuresti

Anonim spunea...

Nu ne-am intersectat atunci, ci altă dată. După.
În Târgovişte am pus piciorul o singură dată. Iar desh'tul mi l-am vârât în găurile din zidul acela ... ciuruit de gloanţe. Pipăiam că-s aievea... Spooky, neah?

Turambar spunea...

Deci sa intzeleg ca ne-am intalnit? Ca ne stim in carne si oase? Ca esti o anonima necunoscuta doar aici, ascunsa in valurile misterului?

Aha. Te'am prins! Sorine, da'te batut. Stiam ca tu esti, dar m'am prefacut ca sa intru in jocul tau...

:)

Anonim spunea...

Relax: nu sunt Sorin! cross my heart...
am vaga bănuială că într-o anumită perioadă am păşit pe aceleaşi trepte, am intrat în cam aceleaşi săli etc. (Alma Mater)

Turambar spunea...

Socio sau Mate? Ca m-am almamaterizat prin mai multe partzi. Sau in bar la Arhitectura, la joaca la bridge, care face cat trei facultatzi la un loc?

:)

Anonim spunea...

Ca şi mine, ca şi mine! nici socio, nici mate, dar în cele lăcaşuri ... mai mult nu spui nici sub torrrrtură ....

Anonim spunea...

insemnarile-ti ca insemnarile, da' commenturile sunt da mai mare placerea.