sâmbătă, 12 iulie 2008

In mortzii ma-sii de viatza civica

Mda. Vin dupa o noapte chinuita, in care, cu un efort demn de o cauza mai buna, mi-am fortzat hoitul si mintea sa ma uit la un focus grup in care o gramada riguros organizata de imbecili civici numiti in limbaj de specialitate "subiecti"

Da! Da! Stiu! Nu e corect si deontologic ce fac. Nu se cuvine sa-ti vorbesti subectii de rau. Auzitzi, distinshi cititori: shtiti ceva? Ia mai dati'va'n extensia mea penila. Voi nu stiti ce focus grup a fost...

Repet. De la capat. Deci.

Deci vin dupa o noapte in care m-am fortat in contra vointei mele sa privesc cacatul asta de focus grup, in care niste persoane de un adanc nivel al idioteniei au debitat, vorbind unii peste altii, niste idiotenii de o profunzime rar intalnita in analele de specialitate. Ce tampenii debiteaza. Sa creasca salariile, primesc. Dar taxele sa fie doar de 10%. Si sa faca ceva politicienii astia sa nu mai creasca preturile. Sa creasca mai intai salariile, ca se poate. Si sa dea la toata lumea. Si astia voteaza. Si astia sunt mult mai multi decat noi. Decat mine. Decat tine. Decat dumneavoastra, stimati cititori mai desteptzi decat mouse-ul. Unul singur era mai cu capul pe umeri si incerca sa le explice imposibilitatea economica a nevoilor lor de loaze asistate, dar era repezit imediat si argumentele ii erau anulate cu dispret.

Si asta de ce? Pentru ca onor clientul s-a trezit ca le vrea repede. Ca le vrea ieri. Si uite asa, in loc sa ma duc eu la Telega, sa-mi pup copilele si sa-mi babardesc distinsa nevasta, stau la Bucuresti SI MAI AM INCA UN FOCUS GRUP DE PRIVIT, SI UN RAPORT DE EXECUTIVE SUMM

Da. Ma rog. Ma potolesc.

De ce spun eu toate mizeriismele astea aici? Pentru ca am dat peste un alt suflet nefericit care simte enorm si traieste monstruos, tot in context civico-electoral.

Uite, nenea asta mic, rau si mustos, gustos, zemos si hlizos. Care de regula e intr-un ton haios, except when este de-a dreptul apocaliptic.

I'auzi i'auzi, cum urla vitupereala in blog:

Cum să nu te apuce dracii când un taximetrist de 50 de ani îţi spune că oamenii româneşti sunt minunaţi, dar că “nu au voie să fie şi ei tari, să facă şi ei ceva în viaţă, să câştige şi ei bine, că se ocupă mafioţii de parlamentari să îi ţină amărâţi”? Am ajuns la halul ăsta de scuze, sunt ratat în viaţă pentru că nu mă lasă statul să muncesc şi să câştig bani? Nu mă lasă statul să fac studii ca să-mi schimb meseria de căcat? E o conspiraţie a statului împotriva mea, care io merit să am miliarde de euro pentru că sunt valoros, să am vile şi jeep-uri, pentru că mi se cuvin pur şi simplu, dar nu mă lasă mafioţii să am şi io? “Te înşeli tinere, este un popor deosebit, cu multe merite, dar fără şanse”. Mă înşel? Dar ăia care au fost săraci lipiţi, au muncit de s-a rupt cămaşa pe ei şi au făcut şi facultate în acelaşi timp, şi acum câştigă mii de euro pe lună, ăia au avut permis special de la stat? Au avut noroc, jigodie scârboasă şi leneşă? Cum să nu-i crăpi căpăţâna aia de putoare ordinară şi să-l dai la câini, să dispară specia lui “lasă că merge şi aşa” odată?

Pentru cine scriu? Pentru ăştia? Pentru vânzătoarele care te scuipă că le deranjezi de la cafea, pentru patronii cu burţi şi ghiuluri care nu ştiu să scrie şi să citească, dar au fost la furat în Germania, pentru funcţionarii publici îndobitociţi de coduri şi reguli şi compendii şi care nu vor nici de-ai dracului să pună osul la muncă? Pentru nemernicii din PR care-ţi spun “NU” fără să întrebe mai departe dacă pot sau nu să dea un răspuns, pentru că nu au chef să-şi facă meseria, pentru că nu au chef să te ajute să-i ajuţi să ajute firma care le pune pe masă să bage în maţele alea flămânde?

Doamnelor si domnilor, Iulian Enache. Alta fiinta de pus in blogroll. Courtesy of Gramo, ca el m-a facut sa ajung la el.

A, apropos: v'am spus ca mai am inca un focus grup de analizat, si ca s-a dus pulii de suflet weekendul meu de sfarsit de saptamana?

Stiinta, nu jucarie.

:(

27 comentarii:

Anonim spunea...

#:-S
Adica: Bani/money/argents etc. Deci....nu te plange! Si nu iti mai baga si vari variatele extensii in lectorii de blog, da?!
Pe linkul dat de tine pozele de la St P is...interesante ca si posturile legate de viata de zi cu zi. Pai daca nu s-a interesat inainte. Hi hi hi...a luat teapa. Chiar dincolo de baietii enervanti (care iti trag geamantanul din mana, te iau pe sus, functie de gabarit) e statia de autobus care te lasa mintenas la metrou...Care metrou ot Moskva e chiar frumos.
http://www.youtube.com/watch?v=dgiFJysMx4c&feature=related
Ca si cel de la St P
http://www.youtube.com/watch?v=hUQv8DuFIvk&feature=related
Straniu, fiecare vede ce vrea acolo pe unde se duce.
L-)
Trafic si ...ma rog, intre limte acceptabile...spor...

Turambar spunea...

N-am fost in Rusia. Nici in Moscova, nici in Sant Petersburg. Cea mai orientala vizita a mea a fost la Chisinau.

Am auzit ca Sankt Petersburg e un oras maret. Dar eu am o problema cu orasele astea marete si imperiale. Viena, Paris. Fuck off. Prea arogante si tzepene in victorianismul lor. Prefer orase mai mici, mai cochete, mai payzane, mai medievale, sau mai labartzate shi moderne shi electrice shi reci si taioase shi minimaliste. Italia sau New York.

Stai asha. Stai un pic. Cand mi-am bagat eu extremitatea rusinoasa in stimatii mei cititori mai frumosi, mai inaltzi, mai deshteptzi, mai bogatzi si cu mai mult bun simtz decat mine? Neeee. Ne ne ne. Tz. Nu cred. Nu cred. Cu sigurantza probabil nu.

Nu nu nu. Tz. Niet. Sunt un domn, ce...

:0 :p

Unknown spunea...

mirel, iarta-ma, dar eu nu inteleg prea bine ceva... te plangi, cumva, ca suntem innapoiati.. da, frate, sa-ti futi weekendul pt ca seful romanash iti spune asta... nu e tot pe acolo? ia mai da-i in pizda mamei lor si gata! adica ori continui in conecptia de serelist si buticar, ori esti profesionist si spui, cu raceala englezului: e weekend, mars!

scuze daca mi-am permis prea mult, da.. na. m-am enervat.

Turambar spunea...

E un pic diferit, Mihnea. Ai dreptate: e weekend si ar fi trebuit sa-l fi trimis la plimbare.

Dar nu e seful, e un client. Si stii tu cum se spune: clientii nostri, stapanii nostri.

:wink:

Realitatea lui Petria spunea...

Si aia din focus grup au drept de vot cum au si analfabetii din satele unde s-au tot ales si nu s-au gasit.

Anonim spunea...

De-abia acum ai priceput ca vina pentru cum arata Romania nu apartine in exclusivitate politicienilor? Ci si onor poporului?
Romanii valorosi sint reticenti la politica nu datorita politicienilor, ci pentru ca au inteles ca nu au cu cine si pentru cine...

Anonim spunea...

Cand estimezi ca vei avea primele rezultate ale sondajelor le care le ai in teren de cateva zile ? Altfel spus, cand vei stii anumite lucruri pe care altii nu le vor stii inca..?

Anonim spunea...

Scuze..vei sti, in loc de vei stii...

Se mai intampla....

Anonim spunea...

Focus-grupul de care povestesti nu se deosebeste cu nimic de lansarea programului de guvernare PSD-PC. Stiu ca n-ai voie sa spui numele participiantilor la focus-grup dar eu i-am ginit. Vosganian, Geoana, Popa. Inca nu-mi dau seama care era ala mai rasarit.

Anonim spunea...

ooo, dar placerea e de partea noastra! :)

Anonim spunea...

hehhee, onor sociologu se vaita de prea multe contracte,ofof maimai

Anonim spunea...

"Sa creasca salariile, primesc. Dar taxele sa fie doar de 10%."
E perfect logic. Scazi taxele la 10% faţă de 16% creşte venitul.
Dar pricep eu unde baţi. Adică salariile pot creşte doar dacă se menţin sau cresc taxele. Jump concluzia: lefuri tre' să dea statul.
Păi?

Anonim spunea...

nasol, frate! şi vezi d'ăştia zilnic?
păi, nu iera mai bine acolo sus, pă brâna aeriană? băh! ce naiba se întâmplă cu tine, că ierai altfel la concertu' ăla dă dub pod, la temesvar, acu' mulţi ani?
că ierai liber, mirele, că ascultai muzică şi te durea-n papuci dă clienţi şi dă şefii lor, auliuuu...
a fost un film american alb-negru. John Doe. Acolo era un bagabont. Ăla explica care (sic!) e treaba cu jobul şi cu căzutu' în mâinile LOR...
adică, ale clienţilor.

Anonim spunea...

As prefera sa discute despre taxe si salarii unii care au si creat ceva locuri de munca pentru altii si au platit si taxele alea. In rest, dati din gura!

Turambar spunea...

Hooo! Pe rand. Sunt la Telega, pe o conexiune proasta, de telefon mobil.

Deci. Deci... Pe rand.

@ Gramo: placerea e de partea amandurora, conashe.

@ Sebastian Corn: Ba da, era mai bine acolo sus, in Brana Aeriana. Ba da, era mai bine acum 15 ani, cand eram tanar si tembel (ma rog: acum sunt doar tembel). Acum insa e pe bani. Famelie mare, remuneratzie pe masura. Pupa'i in bot, Fanica, si papa'le tot.

Ca sa nu mai spun ca meanwhile am vazut si cel de-al doilea Focus Grup. Si aceasi senzatie de jale si suspin. Iar azi ma duc sa mai fac doua. Si dintre toti, votantzii liberali sunt cei mai retorici si cu capul pe umeri. De'aia sunt asha de putzini :(

@ various care au spus despre asta: da, avetzi dreptate. Nu, nu avetzi dreptate. Da, asha e. Shi asha, shi altminteri.

@ Anonimul cu locurile de munca: ha. He he. Din intamplare chiar unul din aia sunt: cream locuri de munca (50 e deja un numar maricel, ce zici?). Platim taxe. Deci eu, cel putzin, am dreptul sa graiesc. Pe ailaltzi ii dam pe totzi afara de pe blog si din focus grupuri si din viatza si pe urma bem un whiskey capitalist, exclusivist, lung shi trist.

:) :p Nu, sondajul nu e gata. Si nici nu va fi comunicat. :)

Anonim spunea...

Cine esti dumneata, domnule Turambar, ca esti interesant foc ?

Realitatea lui Petria spunea...

Te-am pus in blogroll. Sa auzim de mai bine.

Anonim spunea...

Treaba e complicata, monsieur (citim). Sa mergem mai departe decat dl. Enache. La inconstientul colectiv al plaiului lui Blaga. De acolo ni se trage. Sau de la betivii aia de daci. Sau asa ceva. Ca la istorie sunt corigent.
Noi astia suntem de vina. Traim in palate de clestar si ne miram cand ii vedem pe palmasi ce prosti sunt. Nu sunt mai prosti ca altii. Sunt cauze profunde si cauze obiective. Si altele subiecticve. Stiu ca-i nasol sa-ti strici un weekend, dar aici trebuie sa sapam mai mult. Fir-ar sa fie.

Turambar spunea...

@ Marian Stavaroiu: He. He he. Un flacau inalt, blond, cu parul care curge garla pe umeri, asha ca la Percy Montgomery, cu ochi albashtri, cu mare succes la gacigi, cu un verb infranat, dulce curgatoriu, cu o inteligenta dinco...

Neah. Who am I kiddin'? Fantezia / nu salveaza Romania. Sunt doar un piccolo blogger care in viata reala, aia fara www. in coada, face sondaje si care se amageste ca poate poate in viata asta, sau in viata urmatoare, va fi in stare sa invetze rugby. Ceea ce unii se indoiesc, dar eu inca sper. Touch Crouch Pause Engage! :)

@ Petria: mersi mult. Sa auzim de bine, sa traim bine, sa mancam bine si sa murim tineri. Tineri la suflet, pe la vreo 80 - 90 de ani, asha :)

@ Ipo: Mda. Vous etez meme plus adanque que moi. Ca a besoin d'une bouteille de biere ecossaise de 40 degrees pour aprofonder la boute... la probleme. Contactez-moi s'il vous plait avec la bouteille de Laphroaig. Vous avez besoin d'un aide alcoholique humanitaire :)

Anonim spunea...

Oricum e o performanta, sociolog sa se supere pe subecti...bre Turambar, sa fi vazut matale sondaj preelectoral SOFRES in februarie-martie '90 cu babutza la gard "complectand" intervale orare pentru audienta talksourilor politice:
-mamaie! asculti BBCul?
- nu, la ce imi trebuie? nu cumva esti de a taranisti? ca am auzit ca in satu'al'lalt l-au alergat oamenii pe Coposu, hai intra acilea sa nu te vada primaru'... :)

Turambar spunea...

Stiu. Am trecut si eu prin de'astea (banuieli de afiliere politica, suspiciuni, ochiade chiorase, alea alea).

Chestia e ca si noi, la fel ca si alte profesii care au cat de cat de-a face cu omu, aceasta eterne necunoscuta, mama ei de necunoscuta (doctori, soferi de taxi, curve, contabili, politisti, functionari la ghiseu, vanzatoare si vanzatori de tzara, profesori si alti controlori RATB), suntem si noi oameni. Avem si noi un suflet, de regula mic, negru si cainos, ca si voi toti ceilalti care traiti pe meleagurile astea carpato-balcanico de carton forjat.

Si atunci, daca avem un suflet, avem si simpatii si antipatii. Profesionalismul, ala putzin mult cat este, ma / ne impiedica sa mi le arat in relatia cu clientul / subiectii. Ca si la doctor, daca e in stare sa-si tina bazdacul acasa. Insa in pana extensiei mele penile, macar pe blog sa pot sa-mi spun si eu oful cristalin, foaie verde de pelin, cu ce idioti am cateodata de'a face... :(

Ca sa nu ma intzelegeti gresit: de multe ori am de'a face si cu oameni painea pamantului, cumintzenia gandului. Dar cum de regula bad news is good news, si cum de regula suntem niste carcotasi incurabili, atunci cadem si noi, bietzi atei pagani de rit sociologic, in pacatul scoaterii in evidenta a disfunctionalitatii, a prostiei si rautatii umane.

In pana mea, Balzac ar trebui sa scrie pe eticheta aia de carpa pe care mi-a cusut-o moasha la nashtere, pe ficat...

:) :p

Anonim spunea...

Foarte rau ca te resemnezi sa platesti taxe mari( chiar si pt. salariul minim, taxele aferente te cocoseaza, daca esti corect), care nici macar nu se duc unde trebuie ci in burdihanurile smecherilor si silicoanele tarfelor lor.

Anonim spunea...

Daca citeam asta sambata sigur aveam o duminica mai mumu! Ca de, cand moare si capra vecinului e mai dulce duminica la munca!
Traiascacapitalismul!

Turambar spunea...

Doamna, politica, sondajele si prostia nu au zile de odihna.

Txs for dropping by. Bafta la alegeri, in toamna. BTW: nu ai nevoie de sondaje, sa afli de ce nu te voteaza lumea? Pe bune: eftine si bune. Nici la OTV nu gaseshti asemenea calitate primordial-matusalemica.

:)

Anonim spunea...

Aaa... hello and stuff.

Anonim spunea...

Ba bine ca o sa am nevoie...fix de niscaiva focus grupuri :) Tinem legatura. Merci

Turambar spunea...

@ Alina: Aha. Focus grupuri. Tinem legatura, atunci. Welcome to the party :)

@ Iulian. Aha. Bienvenidos. Welcome and stuff :)