joi, 31 iulie 2008

Caut usi

Pe bune. Nu e poanta. Vrem sa ne luam niste usi de interior. Simple si clare, ca patru petale. Vreo sase. Fara canturi, fara texturi, fara geamuri, fara tzaranisme. Minimaliste, limpezi, functzionale. Simple. Ca la amaratzii aia de americani care vai de mama lor, ca romanii sunt mult mai buni decat ei in toate cele, except the doors, of course. Si fara furnir de mar sau par sau gherghin. Culori uni. Tari. Cred ca o sa'i fu... o sa'i frigem niste portocaliu de'ala care linisteste ochii. Intens. Saturat. Sa dai in trepidatzii si in nevoie de babardeala tantrica. Nu, nu are nici o legatura cu ADA. Are legatura cu nevoile noastre spiritual-olfactivo-vizuale care asha ni s'a pus pata sa punem ushi portocalii prin casa. Pereti albi cu usi portocalii. Sau gri. Sau albastre. Dar parca mai bine portocalii.

Si o usa de exterior, daca tot cumparam.

Deci daca avetzi sfaturi si recomandari. Deci fara trimiteri rautacioase la ample programe de cercetare tip Google. Deci asteptam. Deci vara asta, ca mai e putzin shi incepe shcoala si pana atunci trebuie sa si zugravim, sa si luam usi, sa si batem copiii, sa si mergem la mare vreo cateva zile, la program liber-impus de lopatzele si topogane si aaaarghhh.

Deci ushi.

9 comentarii:

Anonim spunea...

De usi nu stiu, dar poate te intereseaza un DVD: http://manafu.blogspot.com/2008/07/life-am-primit.html
:)

Anonim spunea...

Ok, ok...intelegem...cauti usi...dar... intre timp au inceput manipularile....un sondaj pe un colegiu a fost prezentat ca fiind la nivel national: Psd +PC - 30-35%; PD-L - 23-27%; PNL - 20-25%; Ce zici ? La voi ce apare ? Cred ca e o manipulare...In primul rand scorul PNL este in mod vadit exagerat....ca si cel al PSD....

Anonim spunea...

pe Valea Cascadelor găseşti cam tot ce vrei, atât că îţi ia cam mult să cauţi...

Turambar spunea...

@ Anonymous: Mda. Presupun ca vorbesti despre cele scapate la Ioska pe blog, aici:

http://ioskap.blogspot.com/2008/07/psd-conduce-in-sondajele-pnl.html

Noi nu avem deocamdata la nivel national. Tot asa: doar local, pe colegii. Vara si cald, mon cher. Dar si mie cifrele mi se par discutabile si trebuie dublate de alte rezultate. Deocamdata, perdele de fum. O fi, n'o fi, habar n'am. Nu cred, totusi, sa fi scazut PD-L-ul atat de mult.

Vom vedea. Pana atunci, vara si cald.

Anonim spunea...

Usi portocalii zici?

Nu prea se mai poarta. :)

Aud ca in ultimul timp au sens unic. Oricum au probleme cu pragul de sus ca nu ajunge portocaliul sa acopere tot tocul. In ultimul timp au inceput sa foloseasca adaosuri in "culori independente", dar tot nu ajung la toc si se studiaza posibilitatea de a reinventa usile din doua bucati (portocaliu cu galben sau portocaliu cu rosu) d-alea ca-n westernuri :). Dar stii ca usile astea-s periculoase ca din doua bucati... una se inchide in timp ce alta se deschide si ... tot timpul oscileaza.

Anyway daca insisti ... macar sa-ti iei doar de interior ca la exterior astea dau foarte prost.

OOPS: nu era despre ADA (care ADA??) in cazul asta... e bine sa faci un tur prin Valea Cascadelor acolo gasesti si usi portocalii.

PS: pont pe bune: daca tot faci santier incearca sa eviti dimensiunile de 87.3 cm si sa ajungi spre dimensiuni standard ca la operatiunile astea nu costul usii e major ci "customizarea" si operatiunile de implementare. iar dimensiunea standard e o investitie de viitor :)

Turambar spunea...

mersi mult pentru sfaturi, cristi. noi vrem sa le schimbam. dam jos pefeleurile vechi si punem altele noi. problema este ca stam intr-un b loc facut 100% din beton, unul din inventiile alea turnate de colo-colo, adevarate cazemate, cu ziduri groase. therefore, chiar trebuie sa ma compliez :) pe dimensiunile pe care cu generozitate mi le da zidul. partea faina este ca e turnat bine si sunt ziduri drepte, care necesita retusuri minime.

lucru comunist, facut cu simt de raspundere pentru militari si pentru securistii de bine din dristor :)

Turambar spunea...

@ ipo: txs for the tip. but neah. m'am uitat pe review-uri si am ajuns la concluzia ca e cvasi-junk. am atatea meciuri de rugby acasa la care sa ma uit. the real thing, mate, the real thing...

@ anonymous: guess what? in ultima ora am primit doua telefoane, nu spui de la cine, persoane semnificative si publice, sa ma intrebe de soarta acestui sondaj. se pare ca ioska a starnit ceva pasiuni si morcovi posteriori cu bolovanul lui aruncat in lacul blogosferei :)

Anonim spunea...

Am inteles...dar la sondajele locale, pe colegii, cam care e situatia ?...mai ales daca te gandesti la scorurile de la locale din zonele respective.....macar ca si trenduri, tendinte locale...in anumite limite, se pot extrapola....

Anonim spunea...

Nu stiu daca mai e de actualitate, da' eu mi-am luat usi tot din Valea Cascadelor. Vezi ca sunt tot felul de modele cu toc reglabil (umpli spatiul dintre toc si perete cu spuma), asa ca poti sa astupi o gaura mai mare cu o usa mai mica. Se regleaza pana la vreo 10 cm, cred... iar nenorocirea aia de spuma chiar tine zdravan, pot sa iti zic din proprie experienta (am pus usile de aproape un an... hai poate nu un an, ci 9-10 luni, si nu am avut probleme... imi era teama sa nu se miste, alea alea).